Febrer 14, 2021
Per Nord-Estl Libertari
224 vistes

Segons ha informat la companyia Cellnex, uns desconeguts han calat foc de matinada a una part del cablejat de Rocacorba i Cubells, tallant així unes hores les emissions de les cadenes de Televisió Digital Terrestre (TDT) i alguns serveis de telefonia mòbil 

RTVE-RNE ha estat una de les empreses de telecomunicacions afectades pel sabotatge als centres emissors 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet d’Adrí (Gironès, comtat de Girona) 14/02/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, RTVE ha estat una de les empreses de telecomunicacions afectades pel sabotatge als centres emissors de Rocacorba (Canet d’Adrí, Gironès, comtat de Girona), que dóna servei a la demarcació de Girona– i Cubells (El Marquesat de Camarasa, Noguera), que cobreix Balaguer i gran part de la comarca de la Noguera. “Condemnem aquests actes vandàlics que han intentant comprometre les telecomunicacions en plena jornada electoral del 14-F a Catalunya“, han criticat des de l’ens públic espanyol, que ha precisat que ja s’han pogut restablir “pràcticament tots els serveis afectats” i les emissions de TVE i RNE.  

Segons ha informat la companyia Cellnex, uns desconeguts han calat foc de matinada a una part del cablejat de Rocacorba i Cubells, tallant així unes hores les emissions de les cadenes de Televisió Digital Terrestre (TDT) i alguns serveis de telefonia mòbil. “Tot i l’aparatositat dels dos focs no s’han produït danys personals“, han continuat des de Cellnex, que ha assenyalat que el tall de senyal s’ha detectat ràpidament des dels Centres de Control de Supervisió de la Xarxa i s’han activat els equips tècnics per solucionar les dues incidències. “A migdia ja s’han pogut recuperar part dels serveis de televisió d’aquests dos centres emissors i s’està treballant per recuperar la resta de serveis en les pròximes hores“, ha confirmat la companyia de telecomunicacions, que finalment ha volgut agrair la tasca de Bombers de la Generalitat i Mossos d’Esquadra.  

De fet, la policia autonòmica catalana ha obert una investigació per tal d’aclarir l’origen dels incendis i localitzar els seus autors. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com