Abril 27, 2021
Per El Pratl Libertari
311 vistes

S’apropa la diada de l’1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora, i en l’àmbit local destaca els actes convocats enguany, des del sindicat CNT i el col·lectiu pratenc Catarko sota el lema “Visca la classe treballadora“.

La mobilització del 1r de maig consistirà amb una concentració convocada a les dotze del migdia a la Plaça de la Vila.

El següent dissabte, dia 8, a les dotze del migdia, la convocatòria és traslladarà als Jardins de Món racó per assistir a una taula rodona amb diferents seccions sindicals de la CNT com Pescados Videla, Eurest/Compass Group o Mediapro per explicar respectivament els seus conflictes laborals, i debatre públicament sobre les eines a disposició dels treballadors i com ha incidit la seva accioó sindical amb la millora de les condicions laborals de la plantilla.

La darrera mobilització convocada al Prat per commemorar el dia internacional dels treballadors data de 2007, i no va estar exempta d’una forta polèmica entre els organitzadors i ICV arran de la prohibició de la totalitat dels actes programats en el marc d’unes jornades comarcals contra la precarietat que pretenia escalfar motors el cap de setmana previ al 1r de Maig, a l’entorn del lema “Recuperem la consciència, aturem els sindicats traïdors”.  Una critica directa cap a CCOO i UGT, els sindicats de referència d’ICV i PSC respectivament, que no deuria agradar gaire dins del consistori pratenc.

Un altre incitativa local més recent per reivindicar el 1r de maig al Prat, va estar la festa major de l’Obrera, que és el nom del barri construït per la COV (Cooperativa Obrera de Vivendes del Prat de Llobregat) a les darreries del franquisme. Precisament el “1r de maig” dóna nom també a un dels carrers del Prat i del desaparegut mercat situat al mateix carrer del barri de la cooperativa. La declaració de la pandèmia però, va obligar a suspendre la festa major després de la seva primera i única edició de 2019.

Traslladant-nos a l’àmbit comarcal, també destaca la mobilització convocada a partit de les onze del matí per El Baix Llobregat Combatiu a Cornellà; una iniciativa unitària anual que s’organitza als volts del 1r de maig i que convoca de manera itinerant manifestacions i actes a diferents pobles i ciutats de la comarca.

Durant un dels parlament de l’acte d’El Baix Llobregat Combatiu està previst que intervingui també el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ per explicar la situació per la que travessa aquest espai autogestionat pratenc arran de l’amenaça de desallotjament per part de la propietat, una empresa vinculada als Bertrads, coneguda família de l’alta burgesia barcelonina, molt vinculada al Prat, on exercien de terratinents, o tenen en propietat la Ricarda.
Autor font: Elpratllibertari.cat