Maig 9, 2021
Per Nord-Estl Libertari
301 vistes


Sanitaris de la Garrotxa alerten que «la reobertura s’hauria d’haver fet més tard» 

La tendència de casos a comarca segueix a l’alça així com els indicadors epidemiològics. Ahir el risc de rebrot de covid-19 es va mantenir molt alt, concretament a Olot 1.065 punts, i segueix sent dels més elevats del Principat de Catalunya 

A més, a la comarca hi ha casos positius que no fan la quarantena correctament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 08/05/2021.- Llegim al Diari de Girona que la situació epidemiològica a la comarca de la Garrotxa segueix sense millorar. De fet, la tendència de casos segueix a l’alça així com els indicadors epidemiològics. Ahir el risc de rebrot de covid-19 es va mantenir molt alt, concretament a Olot 1.065 punts, i segueix sent dels més elevats del Principat de Catalunya. La incidència acumulada de casos és de 766,86 per cada 100.000 habitants i un 15% de les proves surten positives, quan el màxim recomanat per l’Organització Mundial de la Salut és del 5%. 

Per tot això, experts sanitaris van explicar divendres a Ràdio Olot que la situació a la comarca no és bona. Concretament, segons el director mèdic de l’Hospital d’Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), Jaume Heredia, i el director de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau, l’obertura no arriba en un bon moment. Consideren que, tenint en compte les dades, hauria sigut preferible que la reobertura es fes més tard i van demanar «seny» a la població. 

D’altra banda, descarten que aplicar mesures excepcionals a la comarca sigui la millora solució i tot i que «en algun moment s’havia plantejat, hem estat molt pitjor altres vegades». 

Actualment, els contagis que s’estan donant a la Garrotxa són en àmbits, sobretot, familiars i laborals. No hi ha un gran brot de covid-19, sinó que apareixen més positius entre contactes. Un fet que s’explica per la variant britànica que fa setmanes que és majoritària a la comarca.  

L’edat mitjana dels positius que s’han detectat els últims dies també ha baixat dràsticament i se situa als 36 anys.  

A l’Hospital d’Olot, actualment hi ha onze persones ingressades, tres de les quals a l’àrea de semicrítics, i als CAP han detectat passivitat entre positius que s’han de confinar. 

Finalment, Nicolau va lamentar que encara es troben amb casos positius que no fan la quarantena correctament. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com