Octubre 20, 2022
Per Nord-Estl Libertari
1,101 vistes

Sánchez, Macron i Costa acorden substituir el MidCat per un “corredor d’energia verda” entre Barcelona i Marselha 

El president del Govern espanyol anuncia la creació d’una canonada de gas que posteriorment transportaria hidrogen verd 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Hostalric (Baix Montseny, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 20/10/2022.- De moment aturat el projecte del MidCat, quan tornava la campanya opositora al territori. Segons les agències, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous des de Brussel·les que ha assolit un acord amb el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, i el primer ministre de Portugal, Antonio Costa, per “substituir el projecte del MidCat per un nou projecte que s’anomenarà ‘corredor d’energia verda’ entre la Península i França“. Sánchez ha explicat que es planteja “l’alternativa Barcelona – Marselha“. Així segons Sánchez, es crearà una canonada d’hidrogen verd que unirà Barcelona i Marselha per connectar l’Estat espanyol i Portugal al mercat energètic de la Unió Europea. Mentre duri la transició energètica, ha explicat el mateix president del Govern espanyol, aquesta canonada podrà transportar gas. 

El president del Govern espanyol ha fet les declaracions a l’arribada a la reunió del Consell Europa i després de la trobada mantinguda a Brussel·les amb Macron i Costa per analitzar el futur de les interconnexions. Segons Sánchez, s’ha arribat a l’acord, després de molts mesos de treball entre els tres governs estatals, per accelerar el procés d’interconnexió. Els tres polítics es tornaran a reunir al desembre a Alacant on se celebrarà la cimera de l’Euromed.”Fem un exercici de solidaritat amb Europa que és coherent amb la nostra aposta per la transició ecològica“, ha dit Sánchez. 

L’acord per un corredor d’energia verda Barcelona-Marselha és una magnífica decisió que aprofundeix la solidaritat i el compromís amb les renovables“, ha assegurat la vicepresident del Govern espanyol Teresa Ribera després que s’hagi conegut l’acord. 

Sánchez participa ara a una reunió del Consell Europeu que ha d’impulsar noves mesures contra la crisi energètica i on, entre altres, la comissió Planteja un model de compra conjunta de gas per part dels Estats membres que el Govern espanyol “beu amb bons ulls“. 

Segons el president del Govern espanyol s’està creant un gran consens de la Unió Europea sobre la necessitat d’actuar de manera conjunta i establir regulacions al mercat del gas perquè no afecti com ha fet fins ara al preu de l’electricitat, és a dir, estendre ‘l’excepció ibèrica’ a tota la Unió Europea. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com