Agost 17, 2022
Per Nord-Estl Libertari
248 vistes

Sánchez aplaudeix la proposta del MidCat: “Esperem complir el somni aviat” i que ha de servir també per transportar hidrogen verd a Europa 

La setmana passada era Pere Aragonès qui donava llum verda a la finalització del projecte 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Hostalric (Baix Montseny, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 17/08/2022.- Llegim a El Nacional.Cat que Pedro Sánchez també dona el seu vistiplau al MidCat. El president del Govern espanyol es va pronunciar ahir dimarts sobre la proposta feta la setmana passada pel seu homòleg alemany, Olaf Scholz, qui va instar els seus socis europeus a acabar el gasoducte MidCat amb la intenció d’abastir Alemanya, precisament en un moment en què es veu amenaçat per la falta de subministrament energètic a causa de la guerra amb Rússia. El projecte, iniciat el 2010, resta actualment interromput en territori català, a l’altura d’Hostalric (Baix Montseny, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), des del 2019, i manquen 226 quilòmetres per construir en el seu traçat pel Pirineu Oriental i fins a territori de la Catalunya Nord que servirien per unir la península Ibèrica amb l’Europa central. 

El mandatari espanyol ha afirmat que la finalització de les obres és quelcom que el seu govern “ve reclamant i demanant des de fa molt de temps“, i ha recordat que anteriors administracions centrals també van donar la seva llum verda. “Esperem en poc temps poder complir aquest somni“, va dir. Sánchez no especifica terminis, si bé la ministra Teresa Ribera va assenyalar que podria estar llest en vuit o nou mesos. A més, ha recalcat que el MidCat ha de servir també per transportar hidrogen verd, un producte pel qual el Govern espanyol està fent una aposta decidida i que creu que hauria de ser l’energia del futur d’Europa. 

La setmana passada ja va ser el Govern de la Generalitat qui, de la mà del president Pere Aragonès i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, acollia favorablement la idea. “Vam ser els primers a reclamar el rellançament del Midcat. En això coincideixo amb el canceller alemany, Olaf Scholz“, va dir Alsina en una piulada a Twitter. En aquesta línia, també va destacar la “importància estratègia” de Catalunya “com a pont entre la Unió Europea i la Mediterrània, i més ara amb l’atac rus a Ucraïna“. Per la seva banda, però, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, urgia prudència, i advertia que “el projecte del MidCat no serà ni fàcil ni ràpid“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com