Setembre 7, 2021
Per Nord-Estl Libertari
787 vistes
Tala d'arbres a la Pineda de La Fosca de Palamós

                                           Tala d’arbres a la Pineda de La Fosca de Palamó

Salvem la Pineda d’en Gori denuncia una tala d’arbres a la pineda de la Fosca 

L’Ajuntament de Palamós diu que la promotora té permís per fer les obres d’urbanització 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 07/09/2021.- Llegim al Diari de Girona que Salvem la Pineda d’en Gori denuncia la tala d’arbrat a la pineda de la Fosca, a Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona), i reclama a l’Ajuntament que l’aturi. L’entitat ha entrat una instància reclamant la documentació de l’actuació i alerta que s’està duent a terme tot i que el projecte d’urbanització de la zona de Bellafosca està “impugnat” als jutjats. “En cas de prosperar el recurs, caldrà reposar les coses a l’estat anterior, havent generat danys i perjudicis de difícil reparació“, alerten a l’escrit.  

Des del Consistori, per la seva banda, asseguren que l’empresa promotora compta amb els permisos per fer les obres. A la zona està previst que s’hi aixequin dotze xalets a més de dos edificis d’apartaments. 

L’entitat assegura que els treballs van començar dilluns sense que “consti” llicència ni autorització per fer la tala ni “acord d’adjudicació de les obres” per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, afirmen que la tala és “inadequada” per les “limitacions i suspensió de treballs vigent en període estival“, a més de per la “greu afectació a l’avifauna, nius i espècies existents a la pineda“. “Les altes temperatures i el risc d’incendi forestal fan del tot inadequada la tala en aquesta època“, insisteixen al document. 

Projecte impugnat davant del Jutjat Contenciós número 2 de Girona 

A més, recorden que el projecte d’urbanizació està impugnat davant del Jutjat Contenciós número 2 de Girona i que, enlloc d’iniciar els treballs, s’haurien “d’ajornar“, a l’espera de la resolució del recurs. Especialment, diuen, tenint en compte que hi ha diverses “infraccions” que han denunciat per la via administrativa. 

Salvem la Pineda d’en Gori recorda també que han presentat més d’un miler de signatures requerint la preservació de la pineda de l’antic Càmping de la Fosca i “tot l’hàbitat d’interès comunitari present en aquest espai”, a més d’un estudi de la reforma del planejament per “minimitzar l’impacte d’edificar a l’espai natural“, la suspensió de l’execució del projecte d’urbanització i “l’eventual adquisició pública dels terrenys per salvar aquest important pulmó verd“. 

La preservació de la pineda és d’especial importància en un context de lluita contra el canvi climàtic“, insisteixen a l’escrit. Per tot plegat, reclamen la documentació relativa a l’actuació i paralitzar els treballs d’urbanització i la tala d’arbres.  

Des de l’Ajuntament asseguren que l’empresa promotora té tots els permisos per tirar endavant les obres d’urbanització, que inclouen la tala d’arbrat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com