Agost 8, 2022
Per Nord-Estl Libertari
603 vistes

Salvem Begur, Ecologistes en Acci贸 i SOS Costa Brava denuncia que l’Ajuntament de Begur insisteix en edificar al Puig Montcal 

Les entitats asseguren que es tracta d’una zona qualificada com a espai lliure i no edificable 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat de Girona) 08/08/2022.- Llegim al portal El Geri贸 Digital que Salvem Begur, juntament amb Ecologistes en Acci贸 i SOS Costa Brava, denuncia el que consideren un “nou intent” de l’Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona) d’edificar a la part alta del Puig Montcal, amb l’ordenaci贸 de nou parcel路les. Les entitats alerten que el Consistori pret茅n aprovar definitivament al ple municipal de dem脿 dimarts la modificaci贸 del Pla Parcial Montcal 2 per adaptar-lo al Pla Director Urban铆stic, que “requeria la seva no edificaci贸 i qualificaci贸 com a espais lliures i zones verdes“. 

Asseguren que es tracta del tercer intent despr茅s que les altres dues aprovacions inicials quedessin aturades en els tr脿mits d’informaci贸 p煤blica, per les al路legacions de les entitats i els “informes desfavorables de Medi Ambient“. 

En un comunicat, les entitats afirmen que la urbanitzaci贸 d’aquests terrenys comportaria “greus irregularitats“. Entre elles, l’afectaci贸 al PEIN Muntanyes de Begur per “permetre edificar terrenys dotats de protecci贸 especial i inclosos a l’Espai d’Inter猫s Natural“; l’afectaci贸 de la Xarxa Natura 2000 i d’un h脿bitat d’inter猫s prioritari o la “infracci贸 del Pla Territorial Parcial de les comarques gironines que classifica els terrenys com a sistema d’espais oberts“. 

Per tot plegat, reclamen al Secretari Municipal de l’Ajuntament que “formuli advertiment de possible il路legalitat” sobre l’acord d’aprovaci贸 abans de sotmetre’l a votaci贸 del ple de l’Ajuntament. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com