Gener 20, 2023
Per El Lokal
219 vistes

El 10 de març a les 19 h faran cent anys que el Noi del Sucre i en el mateix tiroteig van deixar malferit el també anarcosindicalista Francesc Comas i Pagès, conegut com en Perones, que moriria pocs dies després. Ho vam fer pistolers del Sindicat Lliure a les ordres del Foment del Treball, patronal catalana.

Salvador Seguí va ser un dels dirigents anarcosindicalistes més importants, va participar en la fundació de la CNT, en la vaga de la Canadenca que va aconseguir la jornada de les 8 hores, va partir presó i exili y va formar part d’aquestes generacions d’homes i dones van crear un moviment i una organització davantera el seu temps capaç d’aconseguir millores per la classe treballadora.

Va néixer a Tornabous, i va viure gran part de la seva vida al Raval, és per això que el volem fer un homenatge des del Raval Rebel en reconeixement seu i de la seva generació. Des de la memòria per fer el present, per aprendre i crear, com ells ho van fer, les noves formes de lluita i organització per defensar-nos i crear mons nous.

Farem la ruta des del despatx d’en Companys d’on venien, la casa de la família d’en Salvador al carrer Hospital i el lloc on els van assassinar al carrer de la Cadena amb Sant Rafel.

Serà la nostra petita aportació que es sumarà a totes les que es vagin fent públiques en record d’en Salvador Seguí, el Noi del Sucre.

Salut!!!
Autor font: Ellokal.org