Juliol 4, 2021
Per Nord-Estl Libertari
277 vistes


Roger Arquier (1983)

Roger Arquier (1983)

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 4 de juliol de 1901 neix a Les Milles (Ais de Provença, Boques del Roine) l’anarquista Roger Sylvain Édouard Arquier 

L’octubre de 1936 portà un camió amb material quirúrgic («Ambulància Suïssa») a Barcelona passant la frontera del Pirineu Oriental, enviat pels «Amics de l’Espanya Republicana», que va ser recollit per la CNT i la FAI 

Roger Sylvain Édouard Arquier: El 4 de juliol de 1901 neix a Les Milles (Ais de Provença, Boques del Roine, Provença, Occitània) l’anarquista Roger Sylvain Édouard Arquier. El seu pare es deia Georges Albert Arquier, cafeter i cuiner, i la seva mare, Suzanne Julie Alice Barre, domèstica suïssa.  

Després de fer el servei militar obligatori, treballà d’obrer metal·lúrgic en diversos tallers de Liyón (Liyonés, Forez, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Arpitània), on va trobar companys anarquistes, com ara Oddino Rosso.  

El 25 d’abril de 1925 es casà al I Districte de Liyón amb l’empleada lionesa Marie Antoinette Fessy.  

En aquesta època vivia amb els seus pares a Ginebra (Ginebra, Romandia, Arpitània, Suïssa).  

Treballà durant molts anys com a uixer al Buró Internacional del Treball (BIT) de Ginebra.  

Entre el 30 de juliol i el 3 d’agost de 1931 assistí, en representació del BIT, al Congrés d’Escriptors de França, que es va celebrar a Chambéry i a Èx-los-Bens (Savoia, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Arpitània).  

En 1934 passà alguns mesos a la República Espanyola.  

L’octubre de 1936 portà un camió amb material quirúrgic («Ambulància Suïssa») a Barcelona passant la frontera del Pirineu Oriental, enviat pels «Amics de l’Espanya Republicana», que va ser recollit per la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i la Federació Anarquista Ibèrica (FAI).  

En 1983 el seu testimoni va ser recollit per la Televisió Suïssa Romanda.  

Desconeixem la data i el lloc de la seva defunció. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com