Octubre 1, 2021
Per Direta
102 vistes

Les passejades per Fira T脿rrega no s贸n mai gratu茂tes, les creadores hi arriben amb ganes de sacsejar, de tocar la fibra, i en moltes ocasions ho aconsegueixen. 脡s f脿cil doncs que ens moguem entre escenaris una mica rebregats, sovint fins hi tot desbordats. En aquests moments, comprar un bitllet per a un viatge a la lluna amb Leandre i la seva companyia de clowns 茅s un b脿lsam, un glop de tendresa. En la darrera edici贸, que va tenir lloc del 9 a l鈥11 de setembre passats a la capital de l鈥橴rgell, el viatge va ser possible.

Una pista de circ feta de velles catifes, un piano i una bicicleta. Un pallasso i una pallassa que arriben damunt un carret贸, dues rodamons amb un rumb ambici贸s, la lluna. S贸n Leandre Ribera i Laura Miralb茅s i estan a punt d鈥檕brir una porta a un viatge ple de poesia, somriures i riallades. Leandre capitaneja l鈥檈xpedici贸 i pateix les vicissituds pr貌pies del pallasso de cara blanca que, en aquesta ocasi贸 li toca interpretar. Al seu davant, Miralb茅s alterna el desafiament i la trapelleria propis de l鈥橝ugust, amb delicioses acrob脿cies a猫ries del tot integrades en la hist貌ria. La banda sonora a aquest deliri la posa el piano de Marco Rubio, qui tamb茅 far脿 de les seves per enredar una mica m茅s la troca, si 茅s que aix貌 茅s possible.

L鈥檃dult que riu del pallasso riu perqu猫 se sent reflectit en aquell personatge, riu d鈥檋aver d鈥檋aver-se sentit moltes vegades il路l煤s, maldestre, sorpr猫s鈥 Riu d鈥檋aver-se posat un dia les sabates al rev茅s o d鈥檋aver tancat la porta amb les claus per fora. I riure d鈥檜n mateix, tamb茅 茅s pol铆tica

Fly me to the moon com les anteriors creacions de Leandre 茅s un espectacle de gest i aix貌 fa que esdevingui gaireb茅 universal, involucra espectadores de totes les edats: aqu铆 ning煤 ha vingut a acompanyar ning煤. De fet, es podria dir que els espectacles de pallassos tenen aquesta meravellosa virtut, tothom riu, i a vegades rius perqu猫 tothom riu. I si el riure dels infants 茅s embriagador, el riure adult 茅s transformador, si m茅s no davant d鈥檜n pallasso. L鈥檃dult que riu del pallasso riu perqu猫 se sent reflectit en aquell personatge, riu d鈥檋aver d鈥檋aver-se sentit moltes vegades il路l煤s, maldestre, sorpr猫s鈥 Riu d鈥檋aver-se posat un dia les sabates al rev茅s o d鈥檋aver tancat la porta amb les claus per fora. I riure d鈥檜n mateix, tamb茅 茅s pol铆tica.

De moment no hi ha noves dates per Fly me to the moon als Pa茂sos Catalans, per貌 es podr脿 gaudir de l鈥檈strena de N鈥檌mPORTE quoi, una altra proposta de la companyia Leandre Clown, en la present edici贸 del Temporada Alta.

CIRC

‘Fly me to the moon’
Posada en escena, creaci贸 i direcci贸: Leandre Ribera l Producci贸:
Clowns: Leandre Ribera and Laura Miralb茅s
M煤sica: Marco Rubio
Composici贸 musical: Victor Morato
Escenografia: El taller del Lagarto
Companyia Leandre Clown
Autor font: Directa.cat