230 vistes


Aquest mat铆, la Taula Sindical de Catalunya, composada per SO, CGT, IAC, CNT, CO.BAS i COS, hem fet una roda de premsa davant la seu d鈥橢RC a Barcelona, per informar de que tornem a convocar vaga per a l鈥檈stabilitzaci贸 real de tot el personal temporal de les administracions p煤bliques en ab煤s de temporalitat, acabar amb la precarietat de les treballadores i en defensa d鈥檜ns serveis p煤blics dignes i de qualitat per a tothom.

Cridem a la vaga perqu猫 considerem del tot insuficient els acords que es filtren des de Madrid i que no donen una soluci贸 real a l鈥檈stabilitzaci贸 del personal temporal. La convocat貌ria de places ocupades temporalment ininterrompudament des de l鈥1 de gener de 2016 茅s una mesura injusta contra la treballadora prec脿ria i una trampa per a l鈥檈stabilitzaci贸. Amb aquest acord no es pret茅n estabilitzar qui ocupa la pla莽a, que 茅s qui est脿 en situaci贸 d鈥檃b煤s de temporalitat. El que es vol 茅s que aquesta pla莽a sigui ocupada per un funcionari de carrera. No 茅s el mateix, perqu猫 en un concurs obert com el que es proposa, es deixa, primer de tot, de banda al personal que porta m茅s de tres anys en situaci贸 irregular, i segon, hi pot participar tothom. Es deixa en les bases de la convocat貌ria la potestat dels m猫rits a valorar, sent cada administraci贸 que tindr脿 la darrera paraula de com participar i, incl煤s, de si PODR脌 o VOLDR脌 convocar.

Tot plegat no deixa de ser una gran ERO encobert per quadrar els n煤meros davant d鈥橢uropa i aix铆 poder cobrar els tan esperats fons, que tenen com a condici贸 la reducci贸 de la taxa de temporalitat del personal temporal de les administracions p煤bliques. Exigim la transposici贸 de la completa al nostre ordenament jur铆dic de la Directiva 199/70/CE sobre el treball de durada determinada, tal com constata la jurisprud猫ncia del TJUE.

Tamb茅 hem explicat que la consolidaci贸 del personal en ab煤s de temporalitat no 茅s excloent de la convocat貌ria de concursos-oposicions ordinaris tal com marca la normativa estatal en l鈥橢BEP. Normativa que les administracions p煤bliques no han complert i que ens han portat a aquesta situaci贸 de m茅s d鈥榰n 30% de temporalitat. Demanem la convocat貌ria dels processos selectius, per貌 abans, solucionar el problema de la temporalitat. A Catalunya hi ha m茅s de 90.000 treballadores en aquesta situaci贸, i no nom茅s a la Generalitat, sin贸 tamb茅 a ajuntaments, diputacions, consells comarcals, etc.

Reiterem que el 鈥滻cetazo鈥 i la modificaci贸 en el projecte de llei del RD 14/21 suposen una 鈥渆stabilitzaci贸鈥 de places, no de persones. Cal seguir en la lluita i la mobilitzaci贸 ja que ning煤 t茅 garantida la feina ni el lloc de treball amb el que s鈥檃provar脿 al Congreso, per molt que surti als titulars de premsa amiga que s铆. 脡s al carrer on es guanyen els drets, no en les negociacions de monedes de canvi de pressupostos.

Hem de denunciar, tamb茅, la mala rebuda d鈥橢RC que, un cop la premsa situada al pat铆 d鈥檃cc茅s a la seva seu, ha impedit el desenvolupament de la roda de premsa en aquesta espai. Aquesta, finalment, s鈥檋a hagut de fer a la vorera de Calabria 166.
Autor font: Iac.cat