Juny 2, 2021
Per Nord-Estl Libertari
127 vistes

Retiren els blocs de formig贸 i reobren la circulaci贸 de vehicles pel Coll de Banyuls 

Obrim Passos ajorna la concentraci贸 prevista per dissabte i la far脿 el 19 de juny al Coll de la Manrella 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyuls de la Manrella (Costa Vermella, Albera, Rossell贸, comtat de Peralada) 02/06/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, els vehicles ja poden circular des d’aquest dimecres al mat铆 pel Coll de Banyuls, entre Banyuls de la Marenda (Costa Vermella, Albera, Rossell贸, comtat de Peralada) i Rab贸s d’Empord脿 (Albera, Alt Empord脿, comtat de Peralada). A primera hora s’han retirat els blocs de formig贸 que des de l’11 de gener impedien el pas.  

El col路lectiu per a l’obertura dels passos frontereres Obrim Passos diu que l’alcalde de Banyuls de la Marenda, Jean-Michel Sol茅, va fer gestions amb la Prefectura dels Pirineus Orientals per aconseguir el comprom铆s de reobrir-lo. 

L’entitat havia convocat una concentraci贸 en aquest punt per aquest dissabte per貌 ha decidit canviar-la de dia i lloc. Es far脿 el 19 de juny al Coll de la Manrella (Albera/les Salines, Agullana, Alt Empord脿, comtat de Besal煤), un dels tres passos que encara continua tancat. 

El cas del Coll de Banyuls confirma que, conjuntament amb mobilitzacions, es poden obtenir resultats“, asseguren en un comunicat. “Ens mantenim en el comprom铆s d’esborrar la frontera i enfortir els lla莽os de catalanitat entre pobles ve茂ns”, afegeixen. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com