Novembre 5, 2022
Per Nord-Estl Libertari
1,214 vistes

Resiliència a l’Agenda Llatinoamericana Mundial 2023 

Es va presentar ahir divendres a la ciutat de Girona en un acte al teatre del centre cívic del barri de Sant Narcís 

Ja és a la venda la 32ena edició de l’Agenda Llatinoamericana Mundial, enguany dedicada a la resiliència comunitària  

L’Agenda de 2023 es centra en la capacitat de la societat per respondre a les adversitats tot canviant el model capitalista cap un model on es posin per davant els valors humans . 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 05/11/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que l’Agenda Llatinoamericana Mundial de l’any 2023 es va presentar ahir divendres a la ciutat de Girona en un acte al teatre del centre cívic del barri de Sant Narcís i es va donar a conèixer que el lema d’aquest any és Resiliència comunitària: retrobar-nos, actuar i resistir.  

S’hi analitza com les comunitats indígenes han fet front als desastres naturals i al colonialisme. Ha de servir d’exemple perquè “la resiliència va més enllà de resistir, és poder mirar les coses en positiu com a comunitat“, va dir el coordinador de la campanya de l’Agenda Llatinoamericana Mundial, Jordi Planas.  

En l’acte, hi va ser la regidora de Drets Socials i Cooperació, Núria Pi, i representants de la Coordinació d’ONG solidàries.  

Es va distingir Aigua És Vida amb el premi a la difusió del decreixement. 

Resiliència a l’Agenda Llatinoamericana Mundial 2023 

Segons Canal 10 Empordà, Resiliència Comunitària, Retrobar-nos, Actuar i Resistir aquest és el lema de l’Agenda Llatinoamericana Mundial de 2023, la qual ja es pot trobar algunes llibreries. En aquesta 32ena edició els articles que es presenten porten a la reflexió sobre la capacitat que té la societat per adaptar-se a situacions extremes i buscar solucions als problemes de les comunitats humanes, entenent el paper predominant que tenen les grans empreses multinacionals en la gestió dels recursos del planeta, l’agenda proposa treballar des de la base per canviar el model actual fent camí cap una societat  més equilibrada.  

La transformació de la societat no és una utopia, així es demostra per exemple a casa nostra on amb el canvi a les energies renovables van sortint  empreses del territori que competeixen amb grans multinacionals com Endesa o Iberdrola. Un altre exemple es situaria als pobles indígenes.  

L’AgendaLlatinoamericana Mundial no és només una agenda, és també reflexió i una manera d’oferir un punt de vista fonamentat a càrrec de prestigiosos pensadors que, any rere any, posen i assenten les bases de la ideologia de que Un Altre Món És Possible
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com