38 vistes

La TSC-Taula sindical de Catalunya consensua un comunicat de solidaritat amb les 6 persones de la CNT en risc de pres贸 per un proc茅s repressiu derivat de l鈥檃cci贸 sindical i anuncia la seva participaci贸 a la manifestaci贸 antirepressiva del dia 24 a Madrid. La TSC est脿 formada per, CGT, CNT, COS, IAC, CO.BAS i SO.

Segons www.ecuadoretxea.org es demanen, per a 6 militants de CNT-Gij贸n, 3 anys de pres贸 i 150.000 euros per mobilitzacions: el conflicte es va iniciar el 2017 arran de les den煤ncies realitzades pel sindicat a causa de l鈥檌mpagament d鈥檋ores extra per part de l鈥檈mpresa Pateler铆a Suiza a una treballadora, que hauria estat objecte de condicions laborals abusives i assetjament sexual.


COMUNICAT DE LA TAULA SINDICAL DE CATALUNYA

CONTRA LA REPRESSI脫 SINDICAL ALS COMPANYS I COMPANYES DE XIXON

Els sindicats que formem part de la Taula Sindical de Catalunya volem fer palesa la nostra solidaritat amb les 6 persones militants de la CNT a Xix贸n (Ast煤ries) que estan en risc d鈥檈ntrar a la pres贸 pel sol fet de fer sindicalisme.

Actualment estem immersos a tot l鈥檈stat en un proc茅s reaccionari de retallada de drets democr脿tics b脿sics. A la trepitjada de drets com el d鈥檌nformaci贸, el d鈥檈xpressi贸 o el de manifestaci贸, amena莽ats constantment per la 鈥渓lei mordassa鈥, ara ens trobem amb un aut猫ntic atemptat contra la llibertat sindical.

Com a Sindicats que ens organitzem en l鈥櫭爉bit de Catalunya ens posicionem a favor de la lluita sindical, de la vaga, i de la solidaritat com a eines b脿siques que tenim les treballadores i els treballadors per a defensar els nostres drets en un mercat laboral precari i autoritari.

Si fins ara hav铆em de suportar els comportaments anti democr脿tics de la gran majoria d鈥檈mpresaris i associacions patronals, ara hem d鈥檃fegir l鈥檃cci贸 repressora d鈥櫭瞨gans judicials com el jutjat Penal n煤mero 1 de Xix贸n i l鈥檃udi猫ncia provincial de Xix贸n. Proclamem fermament el nostre rebuig a aquesta manera d鈥檃ctuar contra el sindicalisme.

Per aquest motiu els sindicats de la Taula Sindical de Catalunya volem fer arribar la nostra solidaritat als companys i companyes de Xix贸n i demanem a tothom el suport a totes les iniciatives de protesta que demanin la llibertat de les 6 sindicalistes que estan en perill d鈥檈ntrar a la pres贸.

Solidaritat amb les sindicalistes condemnades. El dissabte 24 de setembre anem a Madrid a manifestar-nos. Ens hi juguem molt.
Autor font: Iac.cat