Mar莽 30, 2021
Per Nord-Estl Libertari
245 vistes

Repensem l’Empord脿. Energies renovables: amenaces i oportunitats, tindr脿 lloc el proper 17 d’abril 

L’acte 茅s organitzat per l’Institut d’Estudis Empordanesos amb la implicaci贸 del Consell Regulador de la DO Empord脿, la Iaeden-Salvem l’Empord脿, l’Associaci贸 Empord脿 Turisme i el Setmanari de l’Alt Empord脿  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 30/03/2021.- La propera activitat de l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) ser脿 Repensem l’Empord脿. Energies renovables: amenaces i oportunitats, i tindr脿 lloc el proper 17 d’abril. 

Es dedica el programa d’enguany a debatre sobre un dels temes que est脿 preocupant m茅s a les diferents institucions i entitats de la comarca: la implantaci贸 de les energies renovables, i el seu impacte sobre el territori. 

Des de l’entrada en vigor de la normativa sectorial que regula les mesures urgents que cal prendre davant la situaci贸 d’emerg猫ncia clim脿tica a Catalunya, els municipis de l’Empord脿 han rebut una quantitat important d’avantprojectes que proposen la generaci贸 energia mitjan莽ant la construcci贸 de parcs e貌lics i plantes fotovoltaiques dins el seu terme. 

Centrarem el debat en dos aspectes essencials: quines s贸n les amenaces de la implantaci贸 d’aquestes instal路lacions sobre el territori? Quines oportunitats de riquesa econ貌mica poden generar sobre la poblaci贸? En definitiva, debatrem l’equilibri entre la necessitat i l’oportunitat. 

L’acte 茅s organitzat per l’Institut d’Estudis Empordanesos amb la implicaci贸 del Consell Regulador de la DO Empord脿, la Iaeden-Salvem l’Empord脿, l’Associaci贸 Empord脿 Turisme i el Setmanari de l’Alt Empord脿

La pres猫ncia f铆sica a la sala estar脿 restringida als ponents i els convidats de Fila 0, formada per representants de les entitats socials i econ貌miques i administracions del territori, i els mitjans de comunicaci贸 que vulguin assistir-hi 

INSCRIPCI脫 abans del dijous 15 d’abril a l’adre莽a [[email protected]]. 

Els inscrits rebran l’enlla莽 per accedir a la retransmissi贸 a trav茅s de la qual tamb茅 es podr脿 participar en el debat virtual. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com