Novembre 22, 2020
Per El Pratl Libertari
2,372 vistes

«Treballadors de DHL subcontractats reclamen un contracte directe amb la missatgera, diuen estar sotmesos a “una estructura piramidal que serveix per retallar-nos sou i drets impunement”, i amenacen amb denunciar el cas a Inspecció de Treball».

x CCMA

Foto: El Prat Ràdio

Un grup de 38 repartidors de DHL del centre de distribució del Prat de Llobregat han aturat l’activitat aquest dimecres a primera hora del matí com a mesura de pressió per exigir la regulació de la seva situació laboral, segons informa l’ACN. Els treballadors, autònoms i representats pel sindicat CTAC, expliquen que es dediquen exclusivament a DHL però facturen la seva activitat a diverses empreses subcontractades per la companyia de missatgeria.

En declaracions recollides per l’ACN els treballadors, autònoms i representats pel sindicat CTAC, expliquen que es dediquen exclusivament a DHL però facturen la seva activitat a diverses empreses subcontractades per la companyia de missatgeria. Una situació piramidal que reclamen resoldre, ja que no disposen de contracte mercantil ni amb DHL ni amb les empreses intermèdies. Els 38 treballadors demanen que la firma missatgera acordi un contracte directe amb tots ells. Si no, amenacen amb denunciar el cas a Inspecció de Treball.

Els repartidors, que han fet una aturada d’una hora a primera hora d’aquest dijous, s’han reunit amb un directiu de DHL amb qui han quedat de reunir-se la setmana vinent per mirar de trobar una solució al conflicte. Els treballadors demanen que, com a mínim, se’ls escolti perquè fa anys que arrosseguen el problema i que ja ha arribat l’hora de posar-hi solució. “Hi ha companys que fa 18 anys que estan en aquesta situació de retallada de drets laborals“, denuncia Joel, un dels repartidors afectats. Els missatgers asseguren que depenen exclusivament de DHL ja que tant l’uniforme, com la flota de vehicles i la seva retolació, com totes les eines de treball, segueixen la imatge i les directrius de l’empresa missatgera. Amb tot, facturen la seva activitat sense contracte formal a empreses intermèdies que estan subcontractades per DHL. “És una estructura piramidal que serveix per retallar-nos sou i drets impunement”, afegeixen.

Els treballadors exigeixen posar fi a aquesta situació i reclamen que DHL estableixi un contracte mercantil directament amb els 38 repartidors autònoms, que mantindrien la seva condició d’empleats per compte propi. “Si es regula la situació amb un contracte mercantil, milloraran les condicions de treball i podrem negociar un acord d’interès professional, equivalent a un conveni laboral dels treballadors assalariats”, remarquen des del sindicat CTAC, tot recordant que, a efectes pràctics, ara per ara són autònoms depenents de DHL. Els repartidors recorden que els seus companys de Madrid sí tenen contracte amb DHL i que això els permet tenir un conveni que reguli la seva activitat, tant pel que fa a la sou com a les vacances, per exemple. Els treballadors asseguren que ja fa tres mesos que busquen asseure’s amb l’empresa per solucionar el conflicte i alerten que si no se’ls escolta i se’ls ofereix una alternativa denunciaran el cas a Inspecció de Treball. “Ja no li donarem més temps”, avisen des del sindicat CTAC, que també adverteixen que “no toleraran” cap represàlia contra els repartidors protestants.

Article publicat originalment al digital de TV3 amb fotografia del Prat Ràdio
Autor font: Elpratllibertari.cat