Mar莽 1, 2022
Per Nord-Estl Libertari
195 vistes

Reediten 芦Mort accidental d’un anarquista禄 de Dario Fo 

La nova publicaci贸 la gironina Edicions de la Ela Geminada est脿 prologada per l’advocat Benet Salellas, que tamb茅 esmenta la Prefectura de Via Laietana  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s) 01/03/2022.- Llegim al Diari de Girona que la gironina Edicions de la Ela Geminada acaba de reeditar Mort accidental d’un anarquista del premi Nobel Dario Fo. La traducci贸 de l’itali脿 茅s de Guillem-Jordi Graells. 

Estrenada l’any 1970, 茅s una obra de teatre satiricopol铆tica sobre la viol猫ncia policial. S’inspira en la mort de Giuseppe Pinelli, un anarquista falsament acusat d’un atemptat d’estrat猫gia d’Estat a Mil脿 en 1969, despr茅s de la seva caiguda des del quart pis de la comissaria on estava sent interrogat. La mort de Pinelli va ser oficialment considerada un su茂cidi i posteriorment, un accident, i juntament amb uns fets similars a la Nova York de 1921 va servir de base per al text de Fo. 

Tamb茅 la Prefectura de Via Laietana de Barcelona 

La reedici贸 d’Edicions de la Ela Geminada compta, a m茅s, amb un pr貌leg de l’advocat Benet Salellas que tracta sobre la viol猫ncia policial i la comissaria de Via Laietana de Barcelona com a espai de repressi贸 durant la dictadura franquista. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com