Novembre 27, 2021
Per Nord-Estl Libertari
176 vistes

Redu茂m el consum, millorem la vida 

Rebel路li贸 o Extinci贸 penja una pancarta pro la reducci贸 del consum i per millorar la vida en l’acte d’il路luminaci贸 de Nadal a Girona  

Una sorpresa a l’encesa de llums per part de l’Ajuntament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 27/11/2021.- Llegim al Diari de Girona i a El Punt Avui que l’acte d’encesa de llums de Nadal a la pla莽a Catalunya de Girona –ahir poc abans de les sis de la tarda– va incloure una acci贸 sorprenent del grup giron铆 de Rebel路li贸 o Extinci贸. En el moment que s’il路luminava l’arbre nadalenc gegant, dos activistes van enfilar-s’hi i van exhibir una pancarta amb el lema Redu茂m el consum, millorem la vida

Un portaveu del col路lectiu giron铆 va justificar la protesta adduint que “en un context d’emerg猫ncia clim脿tica, quan falten deu anys per arribar al m脿xim d’emissions, i amb problemes d’abastiment de productes, 茅s una contradicci贸 que les institucions animin campanyes de consum compulsiu com el Black Friday“. 

Rebel路li贸 o Extinci贸 茅s un moviment social internacional que “clama a la desobedi猫ncia civil pac铆fica contra la crisi clim脿tica i ecol貌gica“, segons es defineix en un compte de Twitter. Dijous s’hi havia anunciat “una acci贸 vistosa” per reclamar un canvi de rumb, d’estil de vida i de consum.  

Al juny, en els actes del Dia del Clima, va participar en l’alliberament de cotxes a la pla莽a Marqu猫s de Camps de la ciutat. 

Activistes de Rebel路li贸 o Extinci贸 pengen una pancarta a l’arbre de la pla莽a Catalunya de la ciutat 

En el marc del BlackFriday i l’encesa de llums a Girona, dues persones del col路lectiu Rebel路li贸 o Extinci贸 van escalat l’arbre de Nadal de la pla莽a Catalunya per penjant-hi una pancarta on s’hi llegia: Redu茂m el consum, millorem la vida, mentre una quinzena d’activistes encenien torxes simbolitzant la crema de recursos que representa el consumisme. D’aquesta manera es va denunciar que les institucions 芦gastin diners p煤blics a promocionar una campanya marcadament consumista, a la vegada que malbaratin energia en un moment d’escassetat i amb el preu de l’energia est脿 pels n煤vols禄. 

Segons una portaveu, 芦en un moment de crisi clim脿tica, de desabastiment de productes com medicaments o xips, de crisi energ猫tica i de preus de l’energia pels n煤vols禄, no es pot acceptar que es miri cap una altra banda. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com