Octubre 19, 2021
Per Direta
234 vistes


Les ind煤stries culturals han convertit el periodisme en una pota m茅s del departament de promoci贸 dels seus productes. Els mitjans ens informen, nom茅s o principalment, d鈥檃ll貌 que cal que consumim en cada moment, la qual cosa provoca no nom茅s que el periodisme cultural renunci茂 sovint a la seva mirada cr铆tica i de den煤ncia, sin贸 que tamb茅 abandoni, invisibilitzi i menystingui aquelles manifestacions culturals que queden fora dels interessos del mercat.

A l鈥Escola Directa analitzarem amb el periodista musical, Nando Cruz, els vicis i les in猫rcies del periodisme cultural per tenir una visi贸 m茅s cr铆tica sobre els continguts de les seccions de cultura dels mitjans d鈥檌nformaci贸. Tamb茅 buscarem escletxes per exercir l鈥檕fici amb voluntat transformadora: escletxes que passen per la tria dels temes sobre els quals informar fins a la mirada amb qu猫 ens apropem o la manera d鈥檈xplicar-ho.

Bona part d鈥檃questa jornada sobre periodisme cultural tindr脿 com a marc de refer猫ncia la secci贸 鈥淥tros Escenarios Posibles鈥 publicada a El Peri贸dico de Catalunya entre 2016 i 2020. El taller tamb茅 tindr脿 un vessant pr脿ctic on treballarem a partir d鈥檈xemples concrets: concerts o esdeveniments culturals de qualsevol mena als quals hauran assistit dies abans les persones que s鈥檌nscriguin al taller. Et detallem la informaci贸 amb la inscripci贸, per貌 caldr脿 assistir a un espectacle cultural, a triar amb amplitud de mires: m煤sics de carrer, festes majors, cases okupes, bars de barri, concerts en sales, etc.

Recuperem el periodisme cultural
A c脿rrec de Nando Cruz

Divendres 19 de novembre
De 17 h a 21 h
Sala d鈥檃ctes de La Comunal
(Riera d鈥橢scuder 38, Barcelona)
Inscripcions i preus, aqu铆

17.00-17.30: Com funciona el periodisme cultural? Vicis i in猫rcies.

17.30-18.00: Com fer un periodisme cultural amb voluntat transformadora?

18.00- 18.45: Aprenentatges a partir de la secci贸 鈥Otros Escenarios Posibles

19.00-21.00: Pr脿ctica: com triar, qu猫 triar, on mirar, com mirar, com explicar

Per qualsevol dubte o q眉esti贸, pots escriure鈥檔s a [email protected]
Autor font: Directa.cat