Juliol 4, 2022
Per Nord-Estl Libertari
230 vistes

Reclamen a Palafrugell que protegeixi l’entorn natural 

SOS Costa Brava tamb茅 demana que se suspengui el projecte d’Aigua Xelida 

Salvem el Crit vol compromisos per un nou urbanisme 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona) 04/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que SOS Costa Brava reclama a l’Ajuntament de Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona), que el passat mes de maig va aprovar la suspensi贸 de llic猫ncies per a tramitacions de planejament urban铆stic en 脿mbits de s貌l propers a la costa per tal d’adaptar el Pla d’Ordenaci贸 Urban铆stica Municipal (POUM) al Pla Director Urban铆stic (PDU), que en el marc d’aquesta suspensi贸 adapti la normativa per tal de protegir els espais naturals del municipi davant la creixent pressi贸 urban铆stica. 

En un comunicat, l’entitat demana que el nou instrument urban铆stic que ha de redactar l’Ajuntament de Palafrugell no es limiti a una simple adaptaci贸 del POUM al PDU i a la seva normativa d’integraci贸 paisatg铆stica, sin贸 que suposi una revisi贸 de tota la zona litoral i la desclassificaci贸 dels sectors urbanitzables i dels pol铆gons d’actuaci贸 urban铆stica que, segons indiquen, afecten espais forestals, boscos i pinedes a primera l铆nia de litoral, o b茅 la seva qualificaci贸 com a sistema d’espais lliures i zones verdes. 

El cas d’Aigua Xelida 

L’entitat ecologista reivindica tamb茅 que se suspenguin les llic猫ncies que s’han atorgat a la zona d’Aigua Xelida, on es preveu la construcci贸 de 15 cases de luxe en un espai natural a tocar de la cala. Per fer-ho, l’entitat subratlla la necessitat d’incloure en la morat貌ria l’actuaci贸 urban铆stica prevista en aquesta zona natural i que, segons detallen, 芦incomprensiblement禄 ha quedat fora de la suspensi贸. 

De fet, el projecte d’Aigua Xelida 茅s una iniciativa on ja es van presentar al路legacions ecologistes al projecte d’edificaci贸 presentat a finals de maig. En aquestes al路legacions SOS Costa Brava indicava que el projecte es pret茅n construir en un terreny que compta amb pendents de m茅s del 30%, quan el l铆mit fixat per llei 茅s del 20%. D’altra banda, tamb茅 van denunciar que les prop de tres hect脿rees afectades s贸n boscoses i amb pins, alzines i roures. 

Tamb茅 asseguren que el projecte contempla cases amb una planta m茅s del m脿xim fixat per normativa, que 茅s de planta baixa i primer pis. Finalment, tamb茅 denuncien que no est脿 justificada la reducci贸 al 70% del valor unitari del s貌l per calcular la compensaci贸 a l’Ajuntament i afegeixen que l’obra afecta un total de 30.000 metres quadrats de superf铆cie. 

Finalment, des de SOS Costa Brava reivindiquen la necessitat de fer un replantejament de la planificaci贸 urban铆stica municipal davant el que consideren 芦un desenvolupament insostenible禄 dels models residencials del segle passat. 

Salvem el Crit vol compromisos per un nou urbanisme 

Llegim al diari El Punt Avui que Salvem el Crit reclama a l’Ajuntament de Palafrugell que el nou instrument urban铆stic a redactar no es limiti a una simple adaptaci贸 del pla d’ordenaci贸 urbana municipal (POUM) al pla director urban铆stic (PDU) i a la seva normativa d’integraci贸 paisatg铆stica. El col路lectiu ecologista reclama que aquesta redacci贸 suposi “una revisi贸 de tota la zona litoral i la desclassificaci贸 dels sectors urbanitzables i dels pol铆gons d’actuaci贸 urban铆stica que afecten espais forestals, boscos i pinedes a primera l铆nia de litoral, o b茅 la seva qualificaci贸 com a sistema d’espais lliures i zones verdes“. A m茅s, tamb茅 demana la inclusi贸 en la morat貌ria del pol铆gon d’actuaci贸 urban铆stica d’Aigua Xelida, que “incomprensiblement, no ha quedat incl貌s en l’脿mbit de suspensi贸 de llic猫ncies“.  

Salvem el Golfet i SOS Costa Brava anuncien la voluntat de convocar aviat un acte p煤blic per debatre aquestes propostes. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com