Juny 28, 2022
Per Nord-Estl Libertari
96 vistes

Rebuig popular a Girona, Olot  i Figueres per la massacre de Melilla 

Avui s’ha convocat una concentraci贸 a les vuit del vespre davant l’ajuntament de Figueres 

Actes de rebuig a la pol铆tica migrat貌ria del Govern espanyol 

Unes 600 persones es manifesten davant la subdelegaci贸 del Govern espanyol a Girona per denunciar les agressions i assassinats comesos a la tanca fronterera de Melilla 

Concentraci贸 d’un centenar de persones davant l’ajuntament d’Olot 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 28/06/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que unes  600 persones van manifestar-se ahir al vespre davant la seu de la Subdelegaci贸 del Govern espanyol a Girona per denunciar les agressions i assassinats comesos a la frontera de Melilla. Amb crits de “Si no s贸n per a tothom no s贸n drets humans” o “No s贸n morts, s贸n assassinats“, la marxa, amb una pancarta central en qu猫 es podia llegir Refugiades, benvingudes, es va aturar davant l’edifici de la subdelegaci贸, situat a la Gran Via Jaume I, on les i els manifestants van fer un cercle i van encendre 37 espelmes en record de les 37 v铆ctimes de la massacre de Melilla el divendres 24 de juny quan intentaven creuar la tanca fronterera. Convocades per l’entitat Girona Acull, la Xarxa Unit脿ria contra el Feixisme i el Racisme (XUCFR) i la Coordinadora d’ONG Solid脿ries de les comarques gironines i el Baix Maresme per denunciar la pol铆tica de fronteres de la Uni贸 Europea. 

La marxa va sortir de la pla莽a del Vi de Girona, on es van aplegar unes 600 persones. S’hi va llegir un manifest en qu猫 es denunciava l’acarnissament de la Gu脿rdia Civil i la Gendarmeria marroquina en els fets de Melilla. “Uns fets que porten el segell racista i xen貌fob d’unes pol铆tiques migrat貌ries que discriminen les persones segons el seu perfil t猫cnic i proced猫ncia i no es fan responsables de les causes que fan que la gent segueixi fugint“, s’assenyalava en el manifest. En aquest sentit, el text destacava que bona part dels morts provenien del Txad i del Sudan, “pa茂sos que, igual que molts altres, es troben immersos en conflictes b猫l路lics des de fa molts anys” i l’Acnur els reconeix “el seu estatus de persones refugiades; per tant, demandants d’asil“. 

Karim Sabni, membre de la plataforma Girona Acull, va explicar en declaracions als periodistes que el que va passar fa dos dies 茅s “resultat de les pol铆tiques migrat貌ries europees que aposten per la militaritzaci贸 de les fronteres i la deshumanitzaci贸, i aix貌 茅s el resultat: les morts i la poca dignitat en el tracte a aquestes persones que fugen d’una guerra“. Sabni va denunciar el racisme institucional que s’acarnissa amb les persones que fugen del sud. En aquest sentit, exigeixen que es depurin responsabilitats pol铆tiques en el Govern espanyol, “format per Unidas Podemos i el PSOE“, i un canvi de paradigma en les pol铆tiques migrat貌ries, amb “fronteres m茅s amables”, va afegir Karim Sabni. El text del manifest tamb茅 remarca el paper del president del Govern espanyol, Pedro S谩nchez, “que va trigar poques hores a agrair p煤blicament al Marroc l’extraordinari treball de les forces de seguretat marroquines“. Aix铆, es destaca que aquestes pol铆tiques migrat貌ries deixen a tercers Estats, com el Marroc, Turquia i L铆bia, que “facin la feina bruta dels Estats europeus“. Les i els manifestants van exigir que es garanteixi la protecci贸 i la integritat f铆sica de les m茅s de mil persones que no han pogut creuar la frontera, i que no es produeixi una devoluci贸 a territori marroqu铆 de qui ha aconseguit arribar a l’Estat espanyol. 

La plataforma Girona Vota rebutja la cimera de l’OTAN 

Una hora abans, com cada dilluns a la pla莽a del Vi, la plataforma Girona Vota, en la concentraci贸 n煤mero 247 per reclamar l’amnistia dels presos pol铆tics, per tots els represaliats i pel retorn en llibertat dels exiliats, va mostrar el seu rebuig per a la cimera que l’OTAN fa a Madrid. Toni Viader, de FundiPau, i Albert Quintana, de Just铆cia i Pau Girona, van llegir un manifest en qu猫 van refermar el comprom铆s amb les pol铆tiques de construcci贸 de la pau i cap a un m贸n lliure d’armes nuclears. 

Protesta a Olot 

A Olot (la Garrotxa, comtat de Besal煤), la protesta pels fets de Melilla, convocada per la CUP, Garrotxa Diversa i l’entitat afrofeminista olotina S脿goe, es va integrar en la concentraci贸 de car脿cter independentista que t茅 lloc cada dilluns al vespre davant de l’ajuntament. Hi van prendre part un centenar de persones, malgrat la pluja que va caure al principi de la concentraci贸. En l’acte es van llegir uns manifestos de rebuig a la viol猫ncia policial i de condemna del que van qualificar d'”assassinats amb total impunitat“. Tamb茅 van assenyalar la llei d’estrangeria i les pol铆tiques europees en mat猫ria d’immigraci贸 com a causa de fons d’aquest tipus de situacions dram脿tiques. 

Volem just铆cia, que no quedi en paper mullat“, van reclamar, i van exigir responsabilitats al Govern estatal espanyol. Les intervencions es van acabar amb crits de “La llei d’estrangeria 茅s una porqueriai “Estem cansats d’abusos policials“. El m煤sic 脌ngel Girona va interpretar dos temes de Llu铆s Llach. 

Avui s’ha convocat una concentraci贸 a Figueres 

Avui s’ha convocat una concentraci贸 a les vuit del vespre davant l’ajuntament de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com