Novembre 27, 2020
Per Nord-Estl Libertari
335 vistes


Una imatge dels treballs de pavimentaci贸.

Una imatge dels treballs de pavimentaci贸.

Ramaders i esportistes, contra la pavimentaci贸 d’un cam铆 al Ripoll猫s 

S’han queixat del projecte del Consell Comarcal per pavimentar el tra莽at que enlla莽a Ribes Altes i Tregur脿 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ribes de Freser/Ribes de Freser (Vall de Camprodon, Ripoll猫s, comtat d’Osona) 25/11/2020.- Llegim al Diari de Girona que l’inici de les actuacions per arranjar camins rurals al Ripoll猫s ha topat amb l’oposici贸 de ramaders i esportistes de les valls de Ribes de Freser i Camprodon (Vall de Camprodon, Ripoll猫s, comtat d’Osona), que no accepten que es destinin recursos a pistes que no accedeixen a cases habitades.  

Diverses persones de tots dos territoris han expressat la seva disconformitat a trav茅s de xarxes socials per denunciar la pavimentaci贸 del cam铆 entre Ribes Altes i Tregur脿 al Consell Comarcal del Ripoll猫s, des d’on s’ha gestionat la pol猫mica partida de 2020 que tamb茅 ha generat queixes d’ERC, que ha demanat que es faci un Pla de Camins per determinar aquells que requereixen millores m茅s immediates. 

El ramader Joan Moret, de Llanars, explica que, encara que nom茅s se’n faci un tros cada any, 芦茅s pat猫tic que quan sobrin diners s’utilitzin en una pista d’alta muntanya, havent-hi cases habitades que ho necessiten molt m茅s禄. A m茅s, creu que 芦per anar-hi amb bicicleta o 4×4 no cal omplir-ho de p貌rtland禄. Una opini贸 molt similar t茅 Marta Dordas, una veterin脿ria de Pardines que denuncia que 芦no hi ha hagut transpar猫ncia i ni tan sols sabem si nom茅s faran un tram o tot el cam铆禄, o que s’hagin trobat amb una pol铆tica de fets consumats, quan ja hi ha les m脿quines treballant-hi.  

Uns diners 芦que anirien molt b茅 per a fam铆lies que les estan passant magres禄 

El sindicalista de refer猫ncia de CCOO pel Ripoll猫s i la Cerdanya, Xavier Rodr铆guez, ha qualificat les obres com una 芦actuaci贸 in煤til禄. Rodr铆guez 茅s esportista aficionat, utilitza sovint aquella pista per entrenar i afirma que 芦poca gent m茅s la fa servir que esportistes o boletaires禄. Per tant, creu que 茅s una obra sense cap justificaci贸, a banda d’abocar-hi uns diners 芦que anirien molt b茅 per a fam铆lies que les estan passant magres禄. 

La resposta per part del Consell Comarcal va arribar tamb茅 via xarxes socials, explicant que la voluntat 茅s 芦pavimentar tan sols un tram en mal estat禄 per tal de garantir la viabilitat d’una carretera que considera estrat猫gica en tant que connecta les dues valls. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com