Abril 16, 2021
Per CGT Valls
134 vistes


Segre.com

鈥檃mpliaci贸 a 35 anys del c脿lcul de la base reguladora en el sistema de pensions impactaria negativament en la quantia de la pensi贸 mitjana inicial de jubilaci贸, que disminuiria al voltant d鈥檜n 8,6%, segons l鈥檈studi realitzat per l鈥橭bservatori de Pensions de Willis Towers Watson, en col路laboraci贸 amb les universitats de Val猫ncia i Extremadura.

Els experts han investigat com aquesta mesura afectaria en una mesura o una altra determinats grups de treballadors segons les seues diferents caracter铆stiques. La variable m茅s rellevant 茅s, segons l鈥檃n脿lisi, la durada de la carrera laboral, ja que les persones amb carreres curtes veurien disminuir la seua pensi贸 un 15% davant aquelles amb carreres llargues (equivalent a m茅s de 43 anys i 8 mesos cotitzats), que patirien la meitat de reducci贸 (7,5%).

Thank you for watching

Aix铆 mateix, l鈥檈studi detecta un possible problema de 芦discriminaci贸 indirecta禄 per ra贸 de g猫nere, ja que les dones presenten carreres laborals m茅s curtes, amb la qual cosa la seua pensi贸 inicial es retallaria un 10,3%, davant un 7,9% en el cas dels homes. Aix貌 suposa una reducci贸 superior al 30% per a les dones respecte als homes.

L鈥檈dat de jubilaci贸 tamb茅 t茅 un efecte rellevant. Segons els c脿lculs de l鈥檕bservatori, l鈥檌mpacte sobre la pensi贸 d鈥檃quells treballadors que decidissin demorar la seua jubilaci贸 seria m茅s gran, amb una reducci贸 de l鈥11,6%, davant el 8% dels que optin per anticipar el seu retir.

En definitiva, des del punt de vista dels pensionistes, l鈥檃specte negatiu d鈥檃questa reforma 茅s l鈥檌mpacte que tindria sobre la sufici猫ncia de les futures pensions. No obstant, tal com s鈥檃punta des de l鈥檈studi, cal tenir en compte que els individus podrien compensar, totalment o parcialment, aquesta reducci贸 modificant el seu comportament, retardant per exemple el seu acc茅s a la jubilaci贸.

M脡S RETALLADA ENCARA PER ALS AUT脪NOMS

Un altre dels col路lectius m茅s perjudicats per l鈥檃llargament del per铆ode de c貌mput, segons revela l鈥檌nforme, serien els aut貌noms, amb una baixada del 10,3%, davant el 8,6% de reducci贸 en el r猫gim general. Aix貌 茅s a causa que la immensa majoria cotitzen per les bases m铆nimes durant els per铆odes m茅s allunyats de l鈥檈dat de jubilaci贸 i que els mesos no cotitzats computen amb zero euros per a aquest grup, 芦penalitzant fortament禄 el valor de la base reguladora.

Quant a l鈥檌mpacte sobre la despesa en pensions, l鈥檃n脿lisi mostra que l鈥檈stalvi que genera aquesta mesura tardaria bastants anys a notar-se, com passa amb totes les mesures que afecten nom茅s a les noves pensions de jubilaci贸 i, a m茅s, s鈥檌mplanten en un llarg per铆ode transitori.

Concretament, el 2040 l鈥檈stalvi seria del 0,65% del PIB d鈥檃quell any, passant el 2050 al 0,88% del PIB, per comen莽ar a descendir gradualment a partir d鈥檃questa data, arribant el 2067 al 0,64% del PIB.
Autor font: Cgtvalls.cgtcatalunya.cat