
QUÈ PASSA AMB LES BRIGADES DE MANTENIMENT?
COMUNICAT SOBRE LES MODIFICACIONS ORGÀNIQUES DEL SERVEI DE MANTENIMENT D’EDIFICIS
Companyes, companys,
Durant els darrers mesos se’ns ha convocat a quatre reunions amb RRHH en la qual se’ns ha estat informant d’un nou disseny d’estructura del Servei de Manteniment d’Edificis.
A la reunió informativa del 22 de març de modificacions orgàniques es va presentar l’informe definitiu sobre aquesta matèria, el qual es vol portar a aprovació al proper ple corporatiu.
Entenem que l’argumentació de l’informe es correcta a nivell teòric, parla d’un nou model de gestió de les brigades de manteniment, de criteris d’especialitat funcional i territorialitat. Hi ha una clara voluntat d’homogeneïtzar condicions de treball, horaris i complements retributius. Ara bé, des de la CGT tenim molts dubtes pel que fa a la concreció d’aquestes mesures, les quals entenem que estan generant molts neguits al personal adscrit a aquest servei.
A més, és una nova estructura que ens genera sospites, sobretot si la seva implementació no va acompanyada de forma necessària, com sembla, d’una execució urgent de les borses de personal d’oficis per a poder cobrir les moltes vacants actuals, les quals són necessàries per a cobrir satisfactòriament les necessitats actuals del servei.
Durant els darrers temps s’han produït gran quantitat de vacants que resten per cobrir; l’edat mitjana del personal d’oficis és de més de 50 anys i algunes persones tenen limitades les seves funcions per motius de salut, a causa de lesions produïdes per l’exposició al treball físic que desenvolupen.
També resulta evident l’increment en els darrers anys de la presència d’empreses externes en tots els àmbits del manteniment de recintes, i no pas per fer obres de major dificultat, sinó per a fer funcions de manteniment bàsic.
La valoració global que fem és que estem en un procés silenciós i deliberat d’eliminació (que algunes companyes qualifiquen, gràficament, d’”extermini”) de les brigades de manteniment pròpies de la Diputació, i que aquest continuarà sinó es convoquen amb urgència totes les vacants, ja que la nova estructura proposada tant pot funcionar amb recursos interns com amb empreses privades externes i aquest pot ser l’objectiu final d’aquesta modificació.
Des de la CGT:
- Diem prou a l’externalització del manteniment a la Diputació de Barcelona
- Exigim la convocatòria urgent de les borses per a cobrir totes les vacants
- Advertim que restarem vigilants a l’aplicació d’aquesta modificació orgànica
Salut!
Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona
4 d’abril del 2022
—-
Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com