Juny 1, 2021
Per Direta
189 vistes


En aquest número, activistes i juristes analitzen els impactes dels llargs processos judicials en què el procés esdevé la condemna. Mesures cautelars que s’eternitzen, sentències que arriben una dècada més tard i indults que s’encallen al Consell de Ministres. Parlem amb encausades i lletrades de la defensa d’Aturem el Parlament, Som 27 i més, de la vaga general del 29 de març de 2012, de la lluita contra la MAT a la vall d’Albaida, de la plataforma contra el pla Caufec i de les accions contra la turistificació a Palma. Especialistes en dret ens ofereixen les claus per entendre el perquè d’aquestes dilacions. Entrevistes de David Bou i Jesús Rodríguez, amb fotos de Victor Serri i Bart Grugeon. Gràfica de Pau Fabregat.

L’exgimnasta Gervasio Deferr parla de la seva carrera professional amb Clara BasianaL’entrevista a la seu del Club Gimnàstica la Mina Gervasio Deferr, on assegura que ja és feliç si ajuda a “canviar-li la vida a una única persona”. Fotografies de Sarai Rua.

Gervasio Deferr a la seu del Club Gimnàstica la Mina |Sarai Rua

“Suposem que els liberals tenen raó”, un article de Xavier Garcia, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa, amb il·lustració de Guillem Arderius. A més, l’artista i filòloga Elvira Prado-Fabregat reflexiona sobre la televisió global i el mal son. Amb il·lustració d’Emma Casadevall.

El projecte Eixarcolant promou des de l’any 2016 la recerca i el coneixement de les més de 500 varietats de plantes silvestres i comestibles dels nostres boscos. Un reportatge d’Andreu Tarrés amb fotografies d’Elena Bulet.

Les oficines del projecte Eixarcolant a Jorba, l’Anoia |Elena Bulet
L’anàlisi internacional l’escriu Berta Camprubí i ens parla de la resposta militar a la revolta social a Colòmbia. A més, Nacho Ibáñez analitza la situació del Txad després de la mort al front de guerra del president Idriss Déby. I completem la secció amb un reportatge d’Oriol Andrés al voltant d’una nova política restrictiva cap a les refugiades sirianes a la Unió Europea, ho titulem “Dinamarca i la rebaixa del dret d’asil”.

A la secció cultural Guille Larios viatja fins al moviment contracultural de les rave, les festes lliures que sacsejaven Anglaterra i Escòcia a finals del segle passat. Fotos de Molly Macindoe i Vinca Petersen.
Fa trenta anys, el moviment contracultural de les ‘raves’ sacsejava Anglaterra, en resposta a la penetració d’un neoliberalisme econòmic que pretenia esborrar tot rastre de col·lectivitat
Festival CzechTek, es va celebrar a la República Txeca entre 1994 i 2006 |Molly Macindoe

Àlex Romaguera
repassa la història de Jamal Mouna. Aquest activista rifeny fa cinc mesos que viu al Vendrell. Ha demanat l’estatus de refugiat polític i denuncia els abusos i les vulneracions del règim monàrquic marroquí. Fotografia d’Axel Miranda.Autor font: Directa.cat