Abril 6, 2021
Per Direta
220 vistes
En el reportatge d’obertura us expliquem com el pinso de les macrogranges de porcs de Catalunya s’elabora amb soja transgènica del Brasil i arriba a casa nostra a través dels ports de Barcelona i Tarragona. Selves desforestades que engreixen el negoci de la carn barata de marques com bonÀrea, Campofrío o Casademont. Un reportatge de Maties Lorente i Berta Camprubí, en col·laboració amb la revista Soberanía Alimentaria. Infografia d’Hugo Cornelles. Fotos de Víctor Moriyama, Sira Esclasans i Brais G. Rouco.
L’entrevista en profunditat de la secció ‘Miralls’ la fem a l’ambientòleg i divulgador sobre canvi climàtic del País Valencià, Andreu Escrivà, que ens explica com “vèncer la culpa climàtica i passar a l’acció”, tesi principal del seu últim assaig editat per Sembra Llibres. Preguntes de Lluís Pascual i fotografies de Jaume Ferrando.
Andreu Escrivà, ambientòleg valencià |Jaume Ferrando
La secció d’opinió l’encetem amb “Pospart sexual”, un article de la psicòloga, sexòloga i feminista Elena Crespi, amb il·lustració de Sandra Freijo, i la complementem amb una reflexió de Salvador Nos-Barberà sobre el canvi de paradigma a l’educació com a conseqüència de la pandèmia, amb il·lustració d’Ivonne Navarro.
Al “Cruïlla” recollim veus que aposten per una desconnexió de la societat digital i alerten dels impactes nocius i del domini sobre les nostres vides de les xarxes socials i les tecnologies de la informació. Un reportatge de Guille Larios amb il·lustració de Víctor Colomer.
Una corrent de pensament reivindica la desconnexió de la societat digital |Víctor Colomer
El nostre viatge quinzenal per la geografia planetària passa per tres punts. Des de Jerusalem, Tom Grossman escriu sobre les primeres eleccions a Palestina en quinze anys. A més, un article de Nacho Ibáñez ens detalla l’intent de la justícia turca d’il·legalitzar el Partit Democràtic dels Pobles (HDP). Per cloure la secció Amy Goodman i Denis Moynihan analitzen la prohibició de les armes d’assalt als EUA.
Les cupletistes que van revolucionar el Paral·lel
Les tres van cultivar el cuplet català. D’esquerra a dreta: Pilar Alonso, Mercedes Serós i Ramoncita Rovira |Arxiu
A la contraportada, Àlex Romaguera conversa amb dos dels membres del Sindicat de persones sense llar de Barcelona, Lluís Solanes i Fran Mora. Refermen, amb coneixement de causa, que “en aquesta societat, si no tens diners, no ets ningú”. Fotografies de Jau Herrero.Autor font: Directa.cat