Juliol 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
273 vistes


Quatre residències de les comarques gironines estan afectades pel virus 

Un total de 81 centres residencials al Principat de Catalunya de gent gran, discapacitat i salut mental tenen algun cas actiu 

L’Ajuntament de la Jonquera rescindeix el contracte al bar de la piscina per excés d’aforament 

L’establiment municipal tenia dificultats per controlar l’accés de clients i es va desbordar durant un esdeveniment al local 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 22/07/2021.- Llegim al Diari de Girona que un total de 81 centres residencials al Principat de de gent gran, discapacitat i salut mental tenen algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. 61 d’aquestes residències afectades per covid són geriàtriques; 17, de discapacitat, i tres, de salut mental. 

A la Regió Sanitària de Girona n’hi ha tres que estan en situació taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.  

D’altra banda, n’hi ha una de vermella, això és amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació. 

Entre les persones residents, hi ha 356 casos confirmats (un 0,6% del total). S’han detectat 449 positius entre professionals els darrers 14 dies. Finalment, hi ha 28 persones residents ingressades en hospitals i 8 treballadors que també ho estan. 

L’Ajuntament de la Jonquera rescindeix el contracte al bar de la piscina per excés d’aforament 

L’Ajuntament de la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada), segons Diari de Girona, ha rescindit el contracte del bar de la piscina municipal després que fa unes setmanes el local patís un excés d’aforament. Segons l’alcaldessa, Sònia Martínez, el responsable no podia garantir les mesures que imposa la situació per la pandèmia de covid-19 i es va acordar tancar-lo. Si algú s’interessa es podria obrir una nova concessió, si no, quedarà tancat.  

El local va organitzar fa unes tres setmanes, un dissabte, un esdeveniment musical. Complia amb totes les mesures, però va començar a arribar clientela i es va produir un excés d’aforament que no va poder controlar. 

L’Ajuntament de la Jonquera ha rescindit el contracte amb la concessionària per incompliment de contracte. «Una persona sola no pot controlar tot l’aforament, s’ha parlat amb ell, ell ha estat d’acord, i s’ha rescindit el contracte», diu Martínez.  

L’alcaldessa admet que la situació actual és complicada per als empresaris. «Les piscines són només per l’estiu i amb totes les restriccions i garantint tots els espais, a vegades no els surt tant a compte». «Si has de garantir la separació de les taules, un aforament molt controlat, necessites molta gent, tens menys espai i és normal», lamentava l’alcaldessa. Per aquest estiu podria quedar-se sense bar la piscina si no apareix cap interessat i no es pot complir amb els terminis per establir una nova concessió. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com