Maig 22, 2022
Per CGT-UOC Catalunya
224 vistes

Prou precarietat universitat 31 maig 2022

Companyes, companys,

Preocupats i preocupades per la situaci贸 laboral que viu una bona part del professorat a les universitats catalanes, hem decidit convocar una ASSEMBLEA DEL PDI de les universitats catalanes.

Una situaci贸 de precaritzaci贸 laboral -absolutament cronificada- que pateix el professorat associat, les figures predoctorals i una falta de places postdoctorals ens porten a convocar aquesta assemblea. La manca de recursos destinats a l鈥檈ducaci贸 superior est脿 portant a un empitjorament de la situaci贸 laboral de totes les treballadores de les universitats i, en conseq眉猫ncia, a un deteriorament de les condicions d鈥檃prenentatge de tot l鈥檈studiantat.

Ja s贸n masses anys sense cap tipus de resposta ni sense cap comprom铆s dels equips rectorals i dels responsables governamentals de les Universitats. Aix铆 que aquest cop passem a organitzar-nos a nivell catal脿 per DIR PROU a tanta explotaci贸, precarietat i incertesa del professorat i investigadors/es que treballen a les universitats catalanes o que han hagut de marxar a l鈥檈stranger.

Creiem, doncs, que aquesta assemblea ha de ser un punt d鈥檌nflexi贸 per iniciar un proc茅s de mobilitzaci贸 a les universitats catalanes que obligui a canvis profunds que impliquen, 貌bviament, inversi贸 p煤blica.

Tenim clar que aquesta situaci贸 de precaritzaci贸 i explotaci贸 laboral encaixa en el trencaclosques del projecte pol铆tic neoliberal que s鈥檋a anat implementat al llarg dels 煤ltims 15 anys a les nostres universitats p煤bliques. Aix铆 que aix貌 茅s el primer pas cap a un treball conjunt de tota la comunitat universit脿ria en defensa de la universitat p煤blica i en contra de la seva mercantalitzaci贸.

Aix铆, us convoquem el dimarts 31 de maig a les 18.00h a l鈥檃ula 205 de la Facultat de Geografia i Hist貌ria,
Universitat de Barcelona, Montealegre 6, Barcelona

Convoquen:

CGT, COS, Doctorandes en Lluita, TransFormem UB, Plataforma d鈥檃ssociats UB, Assemblea de professorat reclamant UB, UniDignitat UdG, Prec脿ries URV
Autor font: Cgtcatalunya.cat