Mar莽 14, 2022
Per CGT-UOC Catalunya
123 vistes

Des de la Secci贸 Sindical CGT UOC donem suport a la VAGA d鈥橢DUCACI脫 5 dies que s鈥檋a convocat pels dies 15, 16, 17 de mar莽, m茅s el 29 i 30 de mar莽, vaga convocada per la majoria de sindicats d鈥檈ducaci贸, inclosa la CGT Ensenyament.

Tot seguit, el comunicat unitari en relaci贸 a la VAGA 5 dies.

Vaga 5 dies

Des de la darrera crisi de fa m茅s de deu anys en la qual es van retallar condicions laborals afectant la qualitat de l鈥檈ducaci贸 i als drets laborals, nom茅s hi ha hagut un guany amb el retorn d鈥檜na hora lectiva a partir del curs 2017-18. Malgrat els compromisos obtinguts de retorn de condicions laborals dels grups parlamentaris en qu猫 s鈥檃ssumien les nostres reivindicacions, aquests drets retallats s鈥檋an cronificat i l鈥檃dministraci贸 els ha donat per assumits. Bona part del professorat que ha iniciat la seva vida laboral aquests darrers anys, ha entrat a treballar en unes condicions laborals pitjors i sense cap perspectiva de millora a curt termini.

Els sindicats d鈥橢ducaci贸, de manera unit脿ria, considerem que aquesta conselleria ha oblidat que 茅s la seva obligaci贸 promoure el respecte i el reconeixement al col路lectiu docent davant de la societat. Rebutgem l鈥檃ctitud de menysteniment del conseller Gonzalez-Cambray envers els treballadors i treballadores i l鈥檃ctitud impositiva i autorit脿ria mostrada en desatendre i negligir la negociaci贸 real amb els representants sindicals per un retorn de condicions laborals que ara m茅s que mai mereixem.

Precisament avui aquesta conselleria ha tornat a convocar una mesa sectorial nom茅s per poder aprovar un calendari escolar que ja ha reiterat en nombroses ocasions que 茅s inamovible i no per negociar res amb la part social. 脡s per aix貌 que els sindicats de manera unit脿ria hem decidit no presentar-nos a una mesa que 茅s un pur tr脿mit pel Departament i no avalar aix铆 el seu modus operandi que menyst茅 la negociaci贸 col路lectiva.

De manera unit脿ria reclamem i exigim:

 • El 6% del PIB per educaci贸 com a m铆nim.
 • La reversi贸 de les retallades:
  • Restabliment de l鈥檋orari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d鈥檃plicaci贸 al curs 2022/23 com a reivindicaci贸 irrenunciable.
  • Reducci贸 de les r脿tios estructurals. Cap tancament de grups a la P煤blica.
  • Conversi贸 dels ter莽os de jornada en mitges jornades.
  • Retorn al car脿cter lectiu de les dues hores de reducci贸 al personal major de 55 anys.
  • Increment del personal d鈥檃tenci贸 directa a l鈥檃lumnat
  • Recuperaci贸 del poder adquisitiu perdut incloent tamb茅 el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
  • Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).
  • FP P煤blica i de qualitat. Equiparaci贸 salarial ja!
 • La retirada de l鈥檕rdre de calendari escolar.
 • El no al nou curr铆culum.
 • L鈥檈stabilitzaci贸 real del personal inter铆 i pacte d鈥檈stabilitat.
 • L鈥檃ssumpci贸 de responsabilitat del Departament en la defensa de la immersi贸 ling眉铆stica i cobertura legal de tot el personal dels centres.
 • Una negociaci贸 real i la dimissi贸 del conseller.

Des dels centres educatius diem al Departament que la nostra paci猫ncia s鈥檋a acabat, que els dos anys de pand猫mia sense els recursos necessaris, sumats a les retallades de fa m茅s de deu anys i al modus operandi d鈥檃questa administraci贸, han provocat que ens mobilitzem. L鈥檈vident manca absoluta de voluntat negociadora per part del Departament d鈥橢ducaci贸, no ens deixa cap altra sortida que la mobilitzaci贸 per fer la pressi贸 suficient per revertir les retallades i obtenir perspectives de millores laborals.

Exigim per sobre de tot una negociaci贸 real, que el personal del Departament tingui millores a les seves condicions laborals i no noves retallades. Ara m茅s que mai cal que fem front a un departament autoritari, perqu猫 despr茅s del calendari, que ha estat la darrera gota, amb el comportament d鈥檃questa conselleria, de segur que hi haur脿 noves 芦sorpreses禄.

Per tot aix貌, els sindicats sotasignats unit脿riament hem decidit tirar endavant unes mobilitzacions molt contundents amb la convocat貌ria de cinc dies de vaga durant el mes de mar莽 per als dies 15, 16, 17, 29 i 30 de mar莽 de 2022.

脡s l鈥檋ora del comprom铆s, de donar exemple al nostre alumnat i lluitar pel que 茅s just. Fem arribar un missatge alt i clar a l鈥橝dministraci贸: estem aqu铆, estem dempeus i diem PROU a l鈥檃ctitud del departament d鈥橢ducaci贸 que enrocant-se en una postura d鈥檃utoritarisme i empitjorament de condicions laborals, ha tancat la porta al di脿leg i la negociaci贸 amb els que estem a les aules. Perqu猫 les paraules se les emporta el vent i els actes s贸n els que ens representen.

ANEM A LA #VAGAEDUCACIO

MOBILITZEM-NOS!
Autor font: Cgtcatalunya.cat