Novembre 20, 2021
Per Nord-Estl Libertari
230 vistes


Protesta laboral del personal de l’Ajuntament de Girona 

El personal municipal de Girona denuncia acords laborals incomplerts i reclamen que s’activi el teletreball 

Temen que per segon any no cobraran una puja pactada el 2019 

 TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 19/11/2021.- Llegim al Diari de Girona i a El Punt Avui que unes 200 treballadores i treballadors de l’Ajuntament de Girona van protestar ahir al mat铆 durant mitja hora al davant de l’edifici consistorial per denunciar que l’equip de govern municipal, de Junts i ERC, incompleix acords laborals amb el personal. Part de les queixes s贸n degudes al fet que no els han apujat el sou de la manera que es va pactar el mar莽 del 2019 amb la Valoraci贸 dels Llocs de Treball (VLT). El ple municipal del maig seg眉ent va rubricar el pacte. 

Convocats per les centrals sindicals Intersindical-CSC, CCOO, UGT, Central Sindical Independent i dels Funcionaris (CSIF) i Sindicat de Policies Locals (SPL)-Cos Mossos d’Esquadra (CME), representants del personal van recordar que la gesti贸 municipal incompleix pactes firmats, com ara la retribuci贸 econ貌mica del complement espec铆fic, que implicava un augment per a un 85% del personal laboral i funcionari. Aquest acord 茅s un dels incompliments acordats en la VLT. 

Un 12% i no un 20%. 

Fonts de la UGT expliquen que la VLF preveia que els empleats havien de cobrar en un m脿xim de vuit anys un increment de sou. L’acord entre el personal i el consistori inclo茂a una puja gradual d’un 10% a l’any. Nom茅s es va complir el 2019 perqu猫 l’any passat la puja va ser del 2% i no pas del 10% com s’havia pactat, afirmen ambd贸s sindicats.  

En la protesta d’ahir, vuit dies abans d’una reuni贸 entre les parts, hi van ser treballadors de la brigada o personal de biblioteques. 

Al personal assalariat no els agrada tampoc que no es compleixi el reglament de teletreball, aprovat al juliol de manera definitiva. L’acord permetia als empleats treballar un m脿xim de deu dies al mes fora de l’espai municipal. “Encara estem en condicions excepcionals. Ens diuen aix貌 per no aplicar-lo“, afirma un representant de la Intersindical-CSC.  

Altres incompliments, segons els sindicats, serien que el Consistori no paga un complement per als empleats que fan jornada partida.  

El representant de la UGT hi afegeix que no “es valoren els llocs de treball per l’estr猫s, la dificultat o el perill de tenir un accident“; 茅s a dir, hi ha pendent l’avaluaci贸 de riscos psicosocials a qu猫 s’havia comprom猫s l’Ajuntament. 

Fonts municipals han destacat que treballen per complir els acords amb les treballadores i els treballadors. 

En vista de l’incompliment flagrant d’un acord aprovat pel ple, Comissions Obreres (CCOO) ha interposat al jutjat un recurs contenci贸s administratiu i una demanda contra el silenci administratiu de l’Ajuntament de Girona. Amb aquest recurs es reclama la part econ貌mica no pagada de la valoraci贸 del 2020 (8%) i la del 2021 (10%), a les quals segons el sindicat s’havia comprom猫s l’Ajuntament i que s’haurien incomplert. Segons CCOO, el 2019 es va complir pagant el 10% m铆nim pactat; el 2020 nom茅s es va pagar un 2% del 10% m铆nim pactat, i aquest 2021 de moment no s’ha pagat res. “Hem demanat repetides vegades que ens facilitin la justificaci贸 t猫cnica i normativa per la qual no es paga el m铆nim del 10% acordat. En tot aquest temps no hem obtingut cap resposta“, diu el sindicat en un comunicat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com