Gener 23, 2021
Per Nord-Estl Libertari
203 vistes


Protesta dels treballadors de transport sanitari privat davant la seu d’ERC a Girona, partit que governa el Departament de la Generalitat afectat 

Reclamen que el seus drets s’equiparin amb els treballadors públics 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 22/01/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, després de 100 dies de vaga, els treballadors del transport sanitari privat segueixen lluitant sindicalment per aconseguir que els seus drets s’equiparin amb els treballadors públics, que estan contractats directament pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Aquest divendres s’han concentrat davant de la seu d‘ERC a Girona –que és el partit que lidera el Departament de Salut de la Generalitat– per reclamar millores laborals. 

Els portaveus sindicals han recordat que la vaga va començar l’octubre per demanar que “s’apliqui la resolució que es va votar al Parlament” en què instava al Govern de la Generalitat a oferir les mateixes condicions laborals entre el personal subcontractat i els treballadors en plantilla del SEM. 

Segons el portaveu d’UGT en l’àmbit del transport sanitari, Ramon Vilella, els treballadors d’empreses privades fan “una mitjana de 200 hores de més” a l’any que els que estan contractats pel SEM a part de cobrar “uns 300 euros menys“. Però malgrat que aquesta desigualtat laboral ja fa anys que s’arrossega, la pandèmia de covid-19 ha portat a incrementar la diferència entre els dos tipus de treballadors. 

En aquest sentit, el portaveu de les ambulàncies de CCOO, Jordi Benanci, ha lamentat que quan va esclatar l’emergència sanitària s’havien de protegir “amb bosses d’escombraries, sense guants i amb mascaretes quirúrgiques“, mentre que els seus companys anaven “amb material de primera“. 

Per això Vilella creu que la pandèmia ha posat de manifest “les grans carències” que hi ha en matèria de seguretat laboral entre els treballadors subcontractats. Per aquest motiu van començar una vaga indefinida al mes d’octubre que es manté vigent actualment, 100 dies després. 

La vaga ha de servir per millorar les condicions laborals de bona part de la plantilla de tècnics en ambulàncies. “Vuit de cada deu treballadors” són subcontractats, ha avançat Vilella. “Anem a la mateixa ambulància, portem la mateixa roba i fem la mateixa feina“, ha recordat el portaveu gironí d’UGT, Javi Hidalgo. 

La protesta d’aquest divendres ha arrencat davant de la seu d’ERC a Girona, al carrer d’Ultònia. En aquest tram han tallat el trànsit i han tirat alguns petards i bengales per visibilitzar la seva protesta. Posteriorment, els treballadors s’han concentrat a la plaça del Vi, davant de l’Ajuntament de Girona. 

Aquesta concentració és la tercera que fan a nivell de Catalunya davant d’una seu d’Esquerra Republicana de Catalunya. Fa dues setmanes van protestar davant de la de Tarragona (Tarragonès) i la setmana passada va ser el torn de Lleida (Segrià, Terres de Ponent). Ambdós sindicats han anunciat que la setmana vinent ho faran a Barcelona. La intenció és dirigir la protesta al partit que està al capdavant del Departament de Salut amb l’objectiu que reaccioni.  

Javi Hidalgo ha recriminat a ERC que “han mirat cap a un altre costat” durant quatre anys de govern i per això creuen que calia anar davant de les seus del partit per interpel·lar-los directament. “Es vergonyós“, ha reblat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com