Juliol 2, 2022
Per Nord-Estl Libertari
177 vistes
Convoquen una concentraci贸 contra la visita dels Borbons a Figueres

L’independentisme protesta contra Leonor de Borb贸 a la primera visita a l’Empord脿 

La protesta contra la Casa Reial convocada dem脿 diumenge, a les 16.30 hores, davant la Torre Galatea de Figueres 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 02/07/2022.- La princesa Leonor de Borb贸, que complir脿 17 anys el 31 d’octubre d’aquest 2022, hi ser脿 per primera vegada a l’Alt Empord脿 i a la demarcaci贸 de Girona dem脿, diumenge 3 de juliol, per la seva visita al Museu Dal铆 a Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) amb la seva germana. L’ANC, el CDR Figueres, el Consell Local per la Rep煤blica i 脪mnium Cultural han convocat una protesta, a les 16.30 hores, davant la Torre Galatea de la ciutat.  

L’independentisme fa oposici贸 a la visita de la Princesa de Girona, que assistir脿 als Premis de la Fundaci贸 Princesa de Girona (FPdGi) amb Felip VI, la reina Leticia i la seva germana. La c煤pula de la fam铆lia reial ser脿 present en els FPdGi, que se celebraran en el Auditori 脌gora del Museu dels Aig眉es d’Agbar a Cornell脿 de Llobregat (Baix Llobregat), municipi governat pel PSC

La Casa Borb贸 desterrada, a la pr脿ctica, de Girona 

La Princesa de Girona encara no ha anat a la demarcaci贸 gironina perqu猫 l’Ajuntament de Girona (Giron猫s, comtat de Girona), governat per Junts i ERC, ha rebutjat la cessi贸 d’un espai pel lliurament dels premis de la FPdGi. Com en l’actual ocasi贸, les 煤ltimes dues edicions es van celebrar a la demarcaci贸 de Barcelona, la de 2019, a la seva primera visita oficial al Principat de Catalunya, i la del 2020. 

El dilluns, 4 de juliol, al mat铆 els reis i les seves filles es trobaran amb els premiats per la FPdGi a edicions anteriors al Palauet Alb茅niz, resid猫ncia de la fam铆lia reial a Barcelona, i es reuniran amb el consell assessor i el patronat de l’entitat mon脿rquica. La princesa i la infanta participaran en un taller organitzat per la plataforma Code.org, una iniciativa per aprendre a programar des de nens amb blocs. A la tarda, els quatre presidiran a Cornell脿 de Llobregat la cerim貌nia dels cinc guardons que la FPdGi concedeix cada any. 

Pel seu veto a la Casa Reial, no s’espera que assisteixin als actes del diumenge i el dilluns ni el president de la Generalitat, Pere Aragon猫s, ni els consellers del Govern auton貌mic catal脿. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com