Juliol 27, 2022
Per Nord-Estl Libertari
558 vistes

Projecten un quart parc eòlic marí al golf de Roses, el més gran, amb 1.200 MW de potència 

L’impulsa una societat del grup Cobra, que també planteja dos projectes més a Galícia i Andalusia 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 27/07/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la societat del grup Cobra, Instal·lacions i Serveis Moscardo III, projecta un altre parc eòlic marí, que ja sumaria la quarta proposta al golf de Roses. Es tracta de Catwind i seria el més gran dels que s’han plantejat fins ara amb una potència de 1.200 MW. 

El projecte va entrar a Ministeri de Transició Ecològica del Govern espanyol a mitjans de juny i es troba en fase de consultes prèvies, tot i que encara no hi consta documentació. Segons publiquen diversos mitjans, el mateix grup projecta dos parcs flotants més a Galícia i Andalusia amb una potència total de 2.500 MW. 

Tot i que encara no hi ha documentació disponible, el macro parc es projecta al golf de Roses, l’únic punt de la costa catalana prevista al POEM que està ultimant el Ministeri per a la Transició Ecològica. Es tracta del quart parc marí que es planteja fer en aquesta zona. El primer –i el que té la tramitació més avançada– és el Tramuntana (impulsat per Eòlica Marina-SENER Energy) amb 500 MW i 35 molins previstos. 

La filial d’Iberdrola hi projecta el parc Gavina, també amb 500 MW de potència, i l’enginyeria basca Saitec en preveu un tercer, amb només cinc aerogeneradors i una potència de 50 MW. El molins, batejats amb el nom Medfloat Pilot Parc, se situarien a uns 15 quilòmetres del Cap de Creus. Es tractaria d’un projecte pilot amb una tecnologia desenvolupada per la mateixa companyia (SATH) i de la qual ja se n’està fent una altra prova al port de Bilbo, al País Basc. 

De fet, els promotors del macro parc eòlic marí Tramuntana també han obert la porta a estudiar la possibilitat de fer una prova pilot similar a la zona amb només tres aerogeneradors i 50 MW d’energia. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com