Abril 21, 2021
Per CNT L'Hospitalet
73 vistes

El Primer de Maig 茅s el dia Internacional dels treballadors i les treballadores. 脡s una jornada que pret茅n visualitzar el moviment obrer i enfortir les nostres justes reivindicacions. Ha estat aix铆, any rere any, des que es va instaurar all脿 per l鈥檃ny 1889. Tot aix貌 per a homenatjar els m脿rtirs de Chicago, obrers anarquistes que van ser executats als Estats Units per participar en les jornades de lluita per la consecuci贸 de la jornada laboral de vuit hores, i que van tenir el seu origen en la vaga iniciada l鈥1 de maig de 1886. 

Anys m茅s tard, una altra vaga, aquesta vegada a Barcelona, promoguda per la CNT en la companyia el猫ctrica coneguda com la canadenca, despr茅s de 44 dies d鈥檃tur generalitzat, va aconseguir instaurar aquesta jornada de 8 hores en el territori espanyol. Tot aix貌 despr茅s d鈥檜na forta repressi贸 per part del govern i un munt de companys detinguts i ingressats en les presons. 

Avui, com 茅s natural, les condicions de treball en les empreses i la vida quotidiana de la classe treballadora ha canviat, per貌 nom茅s relativament parlant. Els problemes i dificultats que enfrontem avui, tant en els centres de treball com en el nostre dia a dia com a ve茂ns i ve茂nes a les nostres ciutats, s贸n diferents, per貌 no per aix貌 menys importants. La precarietat i baixos salaris perjudiquen a una gran part de la poblaci贸, l鈥檃b煤s dels preus a l鈥檋ora d鈥檃ccedir a un habitatge ens expulsa dels nostres barris, les retallades en temes tan importants com la sanitat i les pensions estan fent patir a molta gent humil. 

Sempre paguem els/as mateixos/as i als respectius governs no sembla importar-los massa. Ells/es tenen les seves pr貌pies ambicions que, per descomptat, res tenen a veure amb les nostres. Per a defensar els nostres drets nom茅s comptem amb nosaltres/as mateixos/as. Hem de treballar estretament per a aconseguir els objectius que per esfor莽 i treball ens pertanyen. El model de ciutat que la classe pol铆tica s鈥檕bstina a imposar-nos, certament, no 茅s el que volem ni per a L鈥橦ospitalet ni per a cap lloc del m贸n.

Per aquest motiu volem convocar a tota la classe treballadora de la ciutat de L鈥橦ospitalet de Llobregat a assistir a la concentraci贸/manifestaci贸 que tindr脿 lloc el dissabte 1 de Maig al Parc de la Torrassa i que comen莽ar脿 a les 10 del mat铆.

Un Altre L鈥橦 茅s possible

Un altre model de sindicalisme 茅s necessari.

Primero de Mayo de 2021 en L鈥橦ospitalet: Defender el trabajo y mejorar los barrios.

El Primero de Mayo es el dia Internacional de los trabajadores y las trabajadoras. Es una jornada que pretende visualizar el movimiento obrero y fortalecer  nuestras justas reivindicaciones. Ha sido as铆, a帽o tras a帽o, desde que se instaur贸 all谩 por el a帽o 1889. Todo ello para homenajear a los m谩rtires de Chicago, obreros anarquistas que fueron ejecutados en Estados Unidos por participar en las jornadas de lucha por la consecuci贸n de la jornada laboral de ocho horas, y que tuvieron su origen en la huelga iniciada el 1 de mayo de 1886. 

A帽os m谩s tarde, otra huelga, esta vez en Barcelona, promovida por la CNT en la compa帽铆a el茅ctrica conocida como la canadiense, despu茅s de 44 d铆as de paro generalizado, consigui贸 instaurar esa jornada de 8 horas en el territorio espa帽ol. Todo ello tras una fuerte represi贸n por parte del gobierno y un mont贸n de compa帽eros detenidos e ingresados en las c谩rceles. 

Hoy, como es natural, las condiciones de trabajo en las empresas y la vida cotidiana de la clase trabajadora ha cambiado, pero solo relativamente hablando. Los problemas y dificultades que enfrentamos hoy, tanto en los centros de trabajo como en nuestro dia a dia como vecinos y vecinas en nuestras ciudades son distintas, pero no por ello menos importantes. La precariedad y bajos salarios alcanza a una gran parte de la poblaci贸n, el abuso de los precios a la hora de acceder a una vivienda nos expulsa de nuestros barrios, los recortes en temas tan importantes como la sanidad y las pensiones est谩n haciendo sufrir a mucha gente humilde. 

Siempre pagamos los/as mismos/as y a los respectivos gobiernos no parece importarles demasiado. Ellos/as tienen sus propias ambiciones que, por supuesto, nada tienen que ver con las nuestras. Para defender nuestros derechos solo contamos con nosotros/as mismos/as. Debemos trabajar estrechamente para conseguir los objetivos que por esfuerzo y trabajo nos pertenecen. El modelo de ciudad que la clase pol铆tica se empe帽a en imponernos, ciertamente, no es el que queremos ni para L鈥橦ospitalet ni para ning煤n lugar del mundo.

Por ese motivo queremos convocar a toda la clase trabajadora de la ciudad de L鈥橦ospitalet de Llobregat a asistir a la concentraci贸n/manifestaci贸n que tendr谩 lugar el s谩bado 1 de Mayo en el Parque de la Torrassa y que dar谩 comienzo a las 10 de la ma帽ana.

Un Altre L鈥橦 es possible

Otro modelo de sindicalismo es necesario
Autor font: Cntlhospitalet.wordpress.com