Setembre 27, 2022
Per Nord-Estl Libertari
862 vistes

Presó per a un dels tres neonazis per l’apunyalament a Santa Coloma de Farners 

La causa està oberta per temptativa d’assassinat 

El jutjat deixa en llibertat provisional els altres dos investigats 

Grups antifeixistes han convocat una concentració de protesta aquest dijous a Santa Coloma de Farners a les set del vespre 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 27/09/2022.- Llegim al portal El Gerió Digital el Jutjat ha enviat a presó provisional, comunicada i sense fiança l’autor material de l’apunyalament d’aquest cap de setmana passat durant la festa major de Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona). Els altres dos detinguts han quedat en llibertat provisional. El Jutjat els imposa, això sí, l’obligació de comparèixer setmanalment i els prohibeix acostar-se a menys d’1 quilòmetre de la víctima.  

La causa està oberta per temptativa d’assassinat. La investigació vincula els tres detinguts, d’estètica skin head, a postulats d’ideologia neonazi. L’apunyalament va tenir lloc durant la festa major del municipi, a la zona del pavelló municipal Els Saioners. La víctima va rebre una punyalada a l’abdomen i va necessitar ser traslladada d’urgència a l’Hospital Josep Trueta. 

L’apunyalament a Santa Coloma de Farners va tenir lloc la matinada de dissabte. Aquest cap de setmana, el municipi celebrava la festa major. Cap a tres quarts de quatre de la nit, l’agressor va clavar una ganivetada a l’abdomen de la víctima, un jove d’Arbúcies fill d’una família d’origen senegalès.  

Durant el cap de setmana, els Mossos d’Esquadra van detenir tres joves, entre els quals hi havia l’autor material de la ganivetada. D’estètica skin head, la investigació els vincula amb postulats neonazis. Inicialment, se’ls va arrestar per temptativa d’homicidi i també per un delicte d’odi. Els tres joves havien de passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció Núm. 3 de Santa Coloma de Farners, que és el que estava de guàrdia quan van passar els fets. El jutjat, però, va decidir prorrogar-los la detenció perquè, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, abans no declaressin s’havien de practicar encara “diligències urgents“. 

Aquest dimarts, els tres detinguts han passat a disposició judicial. El Jutjat ha dictat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’autor material de la ganivetada. Els altres dos detinguts han quedat en llibertat provisional; això sí, se’ls obliga a comparèixer setmanalment al jutjat i no es podran acostar a menys d’1 quilòmetre de la víctima. La causa està oberta per temptativa d’assassinat

Concentració antifeixista 

Arran d’aquesta agressió, grups antifeixistes han convocat una concentració de protesta aquest dijous a Santa Coloma de Farners. Es farà a les set del vespre a la plaça 1 d’Octubre. ‘Contra el feixisme, acció directa! Els delictes d’odi no quedaran impunes’, diu el cartell que han fet públic per xarxes socials. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com