Juliol 7, 2021
Per CNT Vallès Oriental
243 vistes


El dimecres 14 de juliol el sindicat CNT organitza a Granollers la presentació del llibre “Tothom pot ser anitifa”, editat per Tigre de Paper.

La presentació que tindrà lloc al restaurant-llibreria Anònims (C/ Miquel Ricomà, 57) de Granollers, comptarà amb la presència del seu autor Pol Andiñach, llicenciat en periodisme per la UAB i la persona que posa cara al popular col·lectiu youtuber de divulgació política i cultural conegut amb el sobrenom de “cuellilargo”.

Sinopsi del llibre

Veiem com tornen idees i comportaments que s’assemblen molt als dels feixismes clàssics. Discursos que es basen en l’odi a les minories i a col·lectius oprimits, i que defensen l’hegemonia privilegiada de sempre. Davant d’això, no posicionar- se és deixar que continuïn avançant.

‘Tothom pot ser antifa’ ens insta a declarar-nos categòricament antifeixistes. Un moviment que moltes vegades ha estat desprestigiat i reduït a marginal, radical i violent però que, en realitat, pretén fer d’aquest món un lloc millor. Aquest llibre tracta de donar exemples i maneres de lluitar contra el feixisme que no impliquen la confrontació física, contra actuacions que, tot i no ser violentes, són rotundament i innegablement feixistes.

Tothom, tingui l’edat, el temps o les habilitats que tingui, pot trobar la seva forma de participar en aquesta lluita. I així ha de ser, perquè ens necessitem totes. Perquè tothom pot –i hauria de– ser antifa.

El feixisme no es cura llegint. El feixisme no es cura viatjant. El feixisme es cura combatent-lo en tots els fronts possibles.
Autor font: Granollers.cnt.es