Maig 20, 2021
Per Nord-Estl Libertari
203 vistes


Preocupaci贸 a Sant Jordi Desvalls i Foix脿 per tres parcs fotovoltaics projectats 

Molts dels propietaris de les finques ni tan sols han estat informats 

La proposta tamb茅 preveu la construcci贸 d’una l铆nia d’evacuaci贸 amb 13 torres de 60 metres d’al莽ada  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Jordi Desvalls (Baix Ter, Giron猫s, comtat de Girona) 20/05/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, tres projectes de parcs fotovoltaics a Sant Jordi Desvalls (Baix Ter, Giron猫s, comtat de Girona) i Foix脿 (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat d’Emp煤ries) han posat en alerta els municipis d’ambdues comarques. Els dos Ajuntaments van rebre fa poques setmanes els avantprojectes d’Enerlan Solutions, que plantegen un parc de 60 hect脿rees i 50 MW a Sant Jordi Desvalls i dos m茅s –separats per貌 amb el mateix nom– a Foix脿. 

En aquest cas, els dos parcs sumen 65 hect脿rees. Les instal路lacions projectades afecten multitud de parcel路les –en el cas de Sant Jordi Desvalls, fins a 57– i molts dels propietaris ni tan sols han estat informats.  

A m茅s, el projecte preveu la construcci贸 d’una l铆nia d’evacuaci贸 amb almenys 13 torres de 60 metres, que tamb茅 afecten de ple Cervi脿 de Ter (Baix Ter, Giron猫s, comtat de Girona) fins arribar a la subestaci贸 de Sant Juli脿 de Ramis (Baix Ter, Giron猫s, comtat de Girona). 

Els Ajuntaments afectats asseguren que estan a favor de les renovables per貌 no amb projectes d’aquestes caracter铆stiques.  

Aquest dijous han organitzat una reuni贸 amb diversos alcaldes dels municipis de l’entorn per intentar fer front com煤. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com