Gener 27, 2023
Per Nord-Estl Libertari
1,788 vistes

Polèmica veïnal a Vilamalla per la petició de talar uns pins del parc de la Closeta 

Un particular va sol·licitar la retirada d’uns arbres d’aquesta zona pública, perquè li fan ombra en unes plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum que havia instal·lat en el seu habitatge, però un sector de la població s’hi ha oposat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilamalla (Baix Fluvià, Alt Empordà) 27/01/2023.- Segons EMPORDA.INFO, un veí de Vilamalla (Baix Fluvià, Alt Empordà) va instal·lar unes plaques solars fotovoltaiques a la teulada de casa seva per a l’autoconsum. Fonts properes al Consistori expliquen que es va fer una instància demanant que «es retiressin uns arbres del parc de la Closeta que li feien ombra a la teulada». Davant d’això, «un informe tècnic va resoldre que calia tallar els arbres que molesten perquè cal fomentar la instal·lació de plaques fotovoltaiques». Segons aquesta font, també hi ha un altre text jurídic on s’exposa que «com que representa un perjudici a un veí, la despesa de tallar i replantar ha d’anar a càrrec de l’Ajuntament. El mes de setembre aquesta instància va quedar aprovada en la junta de Govern». 

En saber que aquests pins es talaven, algunes veïns i alguns veïns s’hi han mostrat en contra i han exercit queixes a les xarxes socials per evitar-ho i, davant aquesta oposició, l’ordre d’execució «està parada», declara l’alcalde del municipi, Carlos Álvarez. També deixa palès que «en altres ocasions que hi ha hagut arbres que dificultaven, el consistori els ha retirat i n’ha replantat uns altres més adequats, i no hem rebut cap queixa». I assegura que fa uns mesos van «retirar un arbre perquè a un veí li queien moltes fulles a la piscina i la brutícia li feia malbé els filtres». I continua explicant que «en el parc de la Closeta no s’havien de tallar tots els arbres. S’havien de retirar només els que feien ombra».  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com