Gener 22, 2023
Per Nord-Estl Libertari
239 vistes

Pintada racista en castellà al negoci d’en Peiwu Qiu al centre de Girona 

S’ha trobat escrit a la porta del bar restaurant: ‘Chino de mierda vete a tu país’ 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 22/01/2023.- Llegim al Diari de Girona que el responsable del bar restaurant Nuage del centre de Girona, Peiwu Qiu, el dijous quan va anar a obrir el seu negoci al matí es va trobar amb una desagradable sorpresa. Una pintada racista a la porta del seu establiment, situat a la cantonada de la plaça Salvador Espriu i del passeig General Mendoza: ‘Chino de mierda vete a tu país’, en castellà. 

Qiu assegura que fins ara mai havia patit insults ni amenaces i considera que és “un atac personal” tot i que no entén el motiu. 

Ell té 30 anys. Va arribar a Girona fa vint anys i va obrir el negoci en fa quasi cinc. “He estudiat aquí, visc i treballo aquí“, recorda. A més, indica que sempre ha tractat amb “respecte i educació” a tots els clients.  

La policia municipal de Girona ha fet una inspecció ocular al negoci i Qiu té previst presentar la denúncia formalment aviat. 

Alguns dels components de Guanyem Girona es van apropat fins al negoci i es van preocupat per la situació. Van donar suport a Qiu i van condemnat els fets. En un tuit, la formació va apuntar que es tractava d’un “atac racista intolerable que mereix ser condemnat i investigat com un delicte d’odi“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com