Novembre 23, 2022
Per Nord-Estl Libertari
190 vistes

Picaresca popular energètica a la Font de la Pólvora 

Endesa detecta tres blocs sencers de la Font de la Pólvora, a Girona, amb la llum punxada 

Un nou operatiu policial antifrau en 14 edificis detecta 100 punts amb frau elèctric dels 210 inspeccionats  

Detecten noves connexions il·legals de tipus aeri durant l’operació dels Mossos i Endesa 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 23/11/2022.- Llegim al Diari de Girona que tres blocs de pisos sencers tenien la llum punxada. Això és el que ha posat al descobert un nou operatiu policial d’Endesa contra el frau elèctric al barri de la Font de la Pólvora, al municipi de Girona . El dispositiu s’ha fet avui el matí.  

El dispositiu ha durat cinc hores -entre les 8 del matí i la una del migdia- i ha comptat amb els Mossos d’Esquadra i tècnics d’Endesa. El cos policia ha desplaçat a lloc quatre furgonetes dels antiavalots de l’ARRO i tres patrulles de seguretat ciutadana. 

La policia, com sol fer en aquests casos, ha donat suport als tècnics d’Endesa perquè poguessin detectar i desconnectar aquells comptadors on hi ha frau elèctric. Alguns d’ells, s’han trobat totalment cremats. 

En total, han realitzat 210 inspeccions de 14 blocs de pisos. Uns habitatges ubicats en cinc carrers del barri. Concretament, han actuat al carrer Llimoner, Mimosa, Pruner, Castanyer i Avellaner.  

Els efectius d’Endesa han localitzat 100 casos de frau -anormalitats-. Això ha suposat el tall de la connexió irregular en tres blocs sencers de la Font de la Pólvora, segons la companyia elèctrica. 

Connectats a la xarxa aèria 

Durant les tasques d’inspecció, també han localitzat que hi havia connexions a la xarxa aèria. Un fet que no s’havia donat de feia temps en aquest barri. Això representa que estaven connectats de forma fraudulenta a la línia elèctrica general que penja dels pals que hi ha al carrer. 

De tots els 100 casos en què s’ha detectat frau en els blocs de pisos, Endesa calcula que xuclaven uns 0,35 gigabytes cada hora d’energia. Es tracta d’una quantitat molt elevada de consum irregular de l’electricitat. La companyia estima que cada frau consisteix a xuclar uns 3.500 kb/hora.  

Fa un mes es va realitzar un altre dispositiu similar al barri. En aquella ocasió en habitatges de la plaça del Llimoner, de l’avinguda de la Font de la Pólvora i del carrer Acàcia. En total, van inspeccionar 154 comptadors i van detectar que en 78 hi havia cas de frau. 

El d’avui, per tant, és un més dels dispositius que es fan al barri i que volen posar fi a la problemàtica que pateix aquesta àrea de Girona. Les dades que va fer públiques fa pocs dies l’Agència Catalana de Notícies, van revelar que el 85% de l’electricitat que es consumeix en aquest barri del sector Est de Girona es defrauda. Quasi la meitat dels habitatges no tenen contracte i xuclen fins a sis vegades més llum que els pisos regularitzats, segons va manifestar-los Endesa

El tinent d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, en conèixer les xifres va qualificar de «lamentable» la situació a la Font de la Pólvora i va demanar la implicació de la Generalitat i de l’Estat. També va lamentar que actituds incíviques i «delinqüencials» afectin els veïns connectats legalment. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com