Gener 21, 2023
Per Nord-Estl Libertari
230 vistes
Personal dels ambulatoris de Blanes s’ha concentrat per donar suport a la mobilització de la sanitat catalana 

Les jornades de protesta es faran la setmana vinent per millorar les condicions de treball del personal, així com l’atenció a la ciutadania 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 21/01/2023.- Llegim al portal La Ciutat. Diari de proximitat que diverses treballadores i treballadors dels dos ambulatoris de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) es van concentrar el passat dimecres davant els dos equipaments per donar suport a la mobilització que s’està promovent aquests dies al món sanitari. Un quart d’hora abans del canvi de torn, alguns membres del personal van sortir a la porta del centre, avançant-se a les convocatòries de la setmana vinent. 

Més concretament, els dies 24 i 25 de gener la Intersindical –que representa majoritàriament infermeres i auxiliars d’infermeria– ha convocat una vaga al conjunt dels professionals de la sanitat catalana sota el lema Per una Sanitat Pública i de Qualitat. En aquest sentit, des d’aquest sindicat s’ha explicitat que es dona suport a les mobilitzacions dels dies 25 i 26 convocades per altres organitzacions, però han afegit també la jornada del 24 de gener per remarcar que els problemes a la sanitat no tan sols afecten un únic col·lectiu de professionals. 

Tant infermeria com administració i serveis, així com el personal facultatiu volen sentir-s’hi representats. Segons defensa la Intersindical, en l’actualitat els problemes al món sanitari s’han cronificat, provocant que el sistema hagi col·lapsat, hores d’espera i angoixa pels pacients, professionals sanitaris que ja han arribat al límit de les seves forces, la pèrdua de poder adquisitiu i, en definitiva, una feina precaritzada. 

Representants dels treballadors i treballadores dels dos ambulatoris també han avançat la seva intenció de donar suport a la mobilització de la setmana vinent, sumant-s’hi a les manifestacions que es faran a Barcelona els dies 24 i 25.  

Cal recordar que la vaga dels dies 25 i 26 de gener ha estat convocada pel sindicat Metges de Catalunya i la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya. Les reclamacions de les tres organitzacions sindicals són força coincidents: més plantilla, millores retributives i més inversió. Per la seva banda, el sindicat CSIF s’ha sumat a la vaga de sanitaris convocada pel 25 i 26 de gener. Segons han concretat amb un comunicat, la convocatòria afecta l’atenció primària, la continuada i urgent, la domiciliària, l’hospitalària, la prehospitalària i emergències, salut mental, atenció sociosanitària, atenció residencial i atenció d’emergències del 061.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com