Octubre 2, 2022
Per Nord-Estl Libertari
244 vistes

A primera hora del matí, dues columnes reivindicatives han engegat el pas direcció a Girona. Una ho ha fet procedent de Salt (Gironès), amb una vintena de manifestants a peu i l’altre des de Sant Julià de Ramis (Gironès), en cotxes. Totes dues han confluït a la plaça U d’octubre de la ciutat, on s’han concentrat els actes. Primer, hi ha hagut una xocolatada popular, que ha servit per recollir fons per la causa.

A mig matí, s’ha difós el missatge del debat constituent -que vol servir per definir el model de la Catalunya del futur- i s’ha instat a tots els assistents a respondre el qüestionari en línia que contempla els set àmbits necessaris per redactar una possible constitució catalana. El coordinador tècnic del debat, Albert Coll, ha dit que cal “superar aquest estat de desànim” i tornar a mobilitzar-se per assolir la independència.

Performance simbòlica per alliberar Girona l’1-O 

Membres del col·lectiu Desobediència Civil despleguen una pancarta al balcó del consistori 

Quatre persones vestides de blanc han penjat una pancarta al balcó de l’ajuntament 

Llegeixen un manifest en què recorden que “la independència l’ha de fer el poble” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 02/10/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que el col·lectiu Desobediència Civil va alliberar Girona de l’Estat espanyol amb una acció simbòlica ahir al migdia a l’ajuntament de la ciutat. Vestits amb granota i caretes blanques per ocultar els seus rostres, quatre membres de Desobediència Civil es van enfilar amb una escala al balcó de l’ajuntament, on van desplegar una pancarta en què es llegia Girona s’allibera.  

També van llegir el manifest en el qual van assenyalar que “la independència l’ha de fer el poble” i que aquesta “s’ha de començar des dels municipis“. Abans de baixar del balcó, van llançar una bengala negra amb crits de “fora, fora, fora, la bandera espanyola“.  

A l’arribada a la plaça del Vi, una desena de membres del col·lectiu amb granotes blanques van desplegar una estelada negra. Després la gent aplegada, al voltant d’un centenar, van dirigir-se al centre de la ciutat en marxa cridant consignes a favor de la independència i entonant Els Segadors. A la capçalera hi havia una pancarta en què es llegia: Alliberem-nos.  

Entre altres punts es van aturar a l’Escola Joan Bruguera, a la Gran Via Jaume I, un dels punts de repressió policial l’1-O.  

La performance de Desobediència Civil es va fer durant la jornada de commemoració del cinquè aniversari de l’1-O que va començar a les set del matí amb l’encesa de coets des de diferents punts de la ciutat. També s’havien organitzat activitats a la plaça U d’Octubre des de divendres.  

Desobediència Civil es defineix com un “grup d’irreductibles” que des “de la base ha creat un moviment nou” el qual a través de la desobediència civil vol exercir “un control efectiu del territori” i “desplegar una nova estratègia de confrontació amb l’ocupant“. 

Llegim al Diari de Girona que a primera hora del matí, dues columnes reivindicatives han engegat el pas direcció a Girona. Una ho ha fet procedent de Salt, amb una vintena de manifestants a peu i l’altre des de Sant Julià de Ramis, en cotxes. Totes dues han confluït a la plaça U d’Octubre de la ciutat, on s’han concentrat els actes. Primer, hi ha hagut una xocolatada popular, que ha servit per recollir fons per la causa. 

A mig matí, s’ha difós el missatge del Debat Constituent –que vol servir per definir el model de la Catalunya del futur– i s’ha instat a tota l’assistència a respondre el qüestionari en línia que contempla els set àmbits necessaris per redactar la Constitució catalana. El coordinador tècnic del debat, Albert Coll, va dir que cal “superar aquest estat de desànim” i tornar a mobilitzar-se per assolir la independència. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com