8 vistes

Des de l鈥檕rganitzaci贸 socialista d鈥檃lliberament nacional Endavant es proposa celebrar unes trobades estrat猫giques del Moviment de l鈥橦abitatge anomenades #Avan莽ar2022 a fi de superar el movimentisme i articular el moviment en clau nacional i d鈥檜nitat popular, que s贸n dos eixos estrat猫gics de l鈥檕rganitzaci贸. 

Partim de la base que el Moviment 茅s plural ideol貌gicament i que a dins hi ha un seguit d鈥檌deologies i tend猫ncies dels diversos moviments pol铆tics del territori. 脡s innegable que l鈥橢squerra Independentista t茅 una bona organitzaci贸 i est脿 ben articulada a nombrosos pobles i barris, de manera que quan fan un acte com aquest estan determinant una estrat猫gia concreta per a tot el Moviment del territori alhora. 

Tot i coincidir en la necessitat d鈥檃rticulaci贸, per contra, creiem que aquestes jornades poden ser problem脿tiques i divis貌ries del propi moviment que es pret茅n articular 鈥 si 茅s que les jornades es fan en clau de construir una organitzaci贸 sindical d鈥檋abitatge d鈥檜n determinat corrent pol铆tic. Pensem que aquesta oferta des d鈥檜na organitzaci贸 externa acabar脿 inevitablement tensionant la situaci贸, amb certs sindicats o PAHs despenjades del proc茅s col路lectiu per no compartir l鈥檃ltra l铆nia marcada. 

La posici贸 d鈥橢mbat queda clara des de 2018. A l鈥檃bril del 2018 des de les nostres posicions f猫iem la proposta d鈥檃rticular el Moviment de l鈥橦abitatge tot superant l鈥檃tomitzaci贸 i el movimentisme que tamb茅 trob脿vem problem脿tic. Gr脿cies al grup motor creat m茅s o menys a continuaci贸 i a les conflu猫ncies posteriors es va poder portar a terme el Primer Congr茅s del Moviment de l鈥橦abitatge, que considerem una fita dels moviments socials de Catalunya. 

Des de la nostra posici贸 pensem que cal apostar per un nou Congr茅s i articular el Moviment definitivament en una 煤nica realitat org脿nica comptant amb la pluralitat que hi ha al seu del moviment sense vincular-lo a una estrat猫gia partidista.

Evidentment, aquesta proposta d鈥Endavant t茅 lloc perqu猫 se sent amb la capacitat per fer-la. No hi ha cap altra tend猫ncia organitzada al seu nivell, per貌 aix貌 no vol dir que no hi hagi diferents plantejaments t脿ctics o estrat猫gics. Pensem que la millor manera d鈥檈vitar vies avantguardistes 茅s amb altres organitzacions espec铆fiques, estrat猫giques o pol铆tiques d鈥檜na certa fortalesa que siguin representatives d鈥檃ltres tend猫ncies, a fi de garantir una 鈥渦nitat popular鈥 real; aix貌 茅s plural, autogestionada, aut貌noma, amb organtitzacions populars de multituds que decideixin per si mateixes i que comptin amb agenda pr貌pia.
Autor font: Embat.info