Juny 28, 2021
Per Nord-Estl Libertari
107 vistes

Palafrugell fa onejar la bandera LGBTI+ a diversos espais emblemàtics del municipi 

Enguany, durant el mes de juny, a Palafrugell i a nivell comarcal s’estan duent a terme diferents accions coordinades per l’Espai LGTBI+ de Palafrugell 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 28/06/2021.- Segons Ràdio Capital, avui, 28 de juny, es celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. Des del passat divendres, la bandera arc iris que aixeca LGBTI+ oneja a espais emblemàtics, com la Torre de Can Mario, i diferents serveis municipals (Benestar Social, Joventut, Museu del Suro, Educació, Esports, Biblioteca i centres educatius com Carrilet, INS Nou Palafrugell i INS Baix Empordà) així com en alguna de les rotondes del municipi de Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona). 

D’altra banda, a les 12 del migdia, la regidora d’Igualtats, Mònica Tauste, llegirà el manifest a través de la ràdio. I durant tot el dia, a la Biblioteca, tindrà exposada una taula amb llibres, pel·lícules, contes, revistes i altres sobre la temàtica LGTBI+

Enguany, durant el mes de juny, a Palafrugell i a nivell comarcal s’estan duent a terme diferents accions coordinades per l’EspaiLGTBI+ de Palafrugell. 

Activitats organitzades a Palafrugell 

La Biblioteca i el Museu del Suro van organitzar i coordinar dues activitats relacionades amb els contes i còmics per sensibilitzar nenes, nens, joves i la seva família sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere. El dia 16 de juny va tenir lloc l’hora del conte a la Biblioteca amb El gripau blau i el príncep encantat de Vivim del cuentu. El Museu del Suro va organitzar una activitat el 26 de juny va tenir lloc un taller de còmic. 

Per altra banda, el 25 de juny es va penjar la bandera multicolor de l’arc iris a la Torre de Can Mario en el marc de la campanya proposada pel Consell Nacional LGBTI titulada Els Cims pels drets LGTBI+, per avançar amb la visibilització de la consecució dels drets LGTBI al Principat de Catalunya amb el lema “els cims pels drets LGBTI“. 

La idea del cim té el paral·lelisme amb l’esforç de la pujada per aconseguir la fita, el camí costerut d’uns drets que gràcies a la constància d’entitats i administracions, any rere any, d’ençà d’aquell no gaire llunyà 2014, s’ha estat treballant conjuntament per assolir. 

Activitats al Baix Empordà 

A  nivell comarcal, el 26 de juny va tenir lloc a Platja d’Aro (Castell-Platja d’Aro, Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) la presentació oficial de la primera entitat del Baix Empordà LGTBI+, Emporderats

I avui també tindrà lloc al Consell Comarcal del Baix Empordà la presentació oficial del I Pla Comarcal per la Diversitat Afectiva, sexual i de gènere del Baix Empordà, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb implicació del SAI Palafrugell i SAI Sant Feliu de Guíxols

Espai LGTBI+ a Palafrugell 

L’Espai LGTBI+  Palafrugell és un servei que pertany a l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de  Palafrugell. Està adreçat a tota la població i especialment al col·lectiu de persones LGTBI+ (lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals, intersexuals) i a tot el que fa referència a la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Està ubicat al carrer Pals, 77. El telèfon de contacte és el  972 61 18 79. A més, compta amb un Servei d’Atenció Intergral (SAI) que forma part de la xarxa SAI del territori català de la Conselleria de Feminismes i Igualtats de la Generalitat de Catalunya on les persones que vulguin poden demanar hora per: 

    Donar a conèixer alguna incidència relacionada amb aquest tema. 

    Si una persona pateix o veu que alguna persona està patint algun tipus de discriminació, i vols efectuar alguna denúncia a nivell administratiu, penal o laboral. 

    Per necessitat d’atenció social, acompanyament psicològic o assessorament jurídic. 

    Si s’està vivint violència en la parella. 

 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com