Febrer 15, 2021
Per Direta
234 vistes

El divendres passat, dia 12 de febrer, es va esgotar el termini perquè el raper Pablo Hasél ingressés a presó per complir una condemna de nou meses i un dia per enaltiment del terrorisme i injúries contra la Corona i les Institucions de l’Estat per les lletres de les seves cançons i les seves piulades. En roda de premsa, el passat 1 de febrer, ja va deixar clar que no s’entregaria i que l’haurien d’anar a buscar i avui ja se sap que haurà de ser a la Universitat de Lleida. El raper es troba a la sala del Consell dels Estudiants, mentre algunes persones fan guàrdia a l’accés al Rectorat, on la Plataforma convoca per xarxes.

Juntament amb Hasél, una vintena de persones han entrat avui al Rectorat del centre universitari, sense activitat per la COVID-19, per fer resistència contra la detenció. Els magistrats del Tribunal Suprem el mes de maig van confirmar la sentència de l’Audiència Nacional espanyola, que el dia 1 de febrer va donar un termini de deu dies hàbils perquè s’entregués voluntàriament.

El raper ha recordat en diverses ocasions que “no cal estar d’acord amb tot el que dic per veure que això és un greu atac conta la llibertat d’expressió” i des del primer moment, amb el grup de suport, ha fet una crida a la mobilització als carrers. La resposta: concentracions arreu de l’Estat espanyol, manifestacions i, fins i tot, una jornada d’art mural urbà Barcelona on un grafit pintat per Roc Black Block de crítica a la monarquia va ser esborrat pels serveis de neteja de Barcelona al cap de poques hores.

El cap de setmana, des de la Plataforma solidària amb Pablo Hasél han denunciat que continuen patint “l’assetjament de la Brigada d’Informació”. Asseguren que la policia secreta els ha estat seguint i que dues furgonetes d’ARRO de Mossos d’Esquadra els han acorralat i han escorcollat sis membres de la Plataforma.

En plena campanya electoral, el passat 8 de febrer, Unidas Podemos va registrar al Congrés espanyol una proposició de llei de “protecció de la llibertat d’expressió” que inclou derogar els articles del Codi Penal que fan referència als denominats “delictes d’opinió”. Alhora, en resposta al recurs de súplica interposat per la defensa del raper, Fiscalia va defensar el seu ingrés a presó.

A banda de la condemna de l’Audiència Nacional espanyola, el raper lleidatà acumula una sentència de dos anys i mig de presó per amenaces i obstrucció a la justícia i una de sis mesos de presó per un delicte de lesions a un reporter de TV3. Aquesta darrera, amb tres acusats més, es va resoldre el passat 6 de juny per uns fets ocorreguts precisament durant una protesta estudiantil al Rectorat de la Universitat de Lleida; segons la decisió judicial, ha quedat provat que el 2 de juny de 2016 va empènyer i ruixar amb un líquid de neteja el periodista.
Autor font: Directa.cat