Maig 4, 2022
Per Nord-Estl Libertari
2,418 vistes

Unes 150 persones es manifesten al centre de Girona contra els Borbons  

Convocats per la Coordinadora Antimon脿rquica s’han concentrat a la pla莽a del Vi on han llegit un manifest 

Han anat en manifestaci贸 fins a la pla莽a d’Espanya, han tallat la carretera de Barcelona i han cremat un ninot i una bandera mon脿rquica espanyola 

Oposici贸 al retorn de la Fundaci贸 Princesa de Girona 

Una concentraci贸, avui a la pla莽a del Vi, 茅s el punt de partida de la mobilitzaci贸 d’entitats de la ciutat pels actes de “l’ap猫ndix de la monarquia” 

Reclamen canviar el nom de la torre Alfons XII 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 04/05/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que unes 150 persones s’han concentrat a la Pla莽a del Vi de Girona contra el retorn de la Fundaci贸 Princesa de Girona, convocats per la Coordinadora Antimon脿rquica de Girona. En la protesta s’ha llegit un manifest en qu猫 es manifestava el rebuig. En concret s’ha rebutjat els diferents actes convocats per la Fundaci贸 Princesa de Girona. En el manifest es reclama que cap instituci贸 gironina accepti “blanquejar la monarquia de la repressi贸 espanyola“. “Demanem a l’Associaci贸 d’Empresaris i Emprenedors de Girona que deixi de col路laborar en el Tour del Talento. Mai cap monarquia pot ser exemple d’emprenedoria ni de futur“, asseguren. 

Aix铆 mateix han reclamat que diversos patrons deixin de formar part de la Fundaci贸 Princesa de Girona i han esmentat expl铆citament Alzamora Group, Hijos de Jos茅 Bassols (Aig眉es de Sant Aniol), Fundaci贸 Gala – Salvador Dal铆, Vichy Catalan, Celler del Pescador – Grup Perelada i Frit Ravich

No volem que cap Borb贸 visiti la ciutat de Girona. No s贸n benvinguts“, expliciten. S’ha reclamat tamb茅 que s’esborri del nomenclator de la ciutat refer猫ncies borb貌niques com la Torre d’Alfons XII i han reclamat que marxi de la ciutat la plataforma “de blanquejament d’una monarqui corrupta i repressiva“. 

El portaveu de la Coordinadora Antimon脿rquica, Quim Tell, ha afirmat quela monarquia “ha de marxar“. “脡s una instituci贸 que no ha estat portada pel poble. No han fet ni unes simples oposicions. No s贸n leg铆tims“. 

Ha anunciat aix铆 matiex que la setmana vinent hi haur脿 m茅s protestes: “Estem molt motivats. Sortirem al carrer les vegades que calgui. Fem una crida que a qu猫 la gent estigui pendent de les xarxes i se sumi a tots els actes“.Ha advertit que si ve el rei a Girona “hi haur脿 resposta i lluita“. “Si la monarquia vol venir que s脿piga que aqu铆 tindr脿 problemes. La intenci贸 茅s barrar-los el pas i fer-los fora“, ha concl貌s. 

Posteriorment la gent concentrada ha anat en manifestaci贸 fins a la pla莽a d’Espanya i han tallat durant una mitja hora el carrer de Barcelona. S’ha cremat tamb茅 un ninot amb la cara del rei i una bandera mon脿rquica espanyola. 

El retorn de l’activitat de la Fundaci贸 Princesa de Girona a la ciutat ha provocat contestaci贸. Una desena d’entitats que s’han agrupat amb el nom de Coordinadora Antimon脿rquica de Girona preparen actes de rebuig perqu猫 consideren que la Fundaci贸 茅s “un ap猫ndix de la monarquia“, va dir ahir el portaveu, Quim Tell. Avui a les 7 de la tarda s’ha fet una concentraci贸 a la pla莽a del Vi i tot seguit una marxa. 

Les i els representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), 脪mnium Giron猫s, Girona Vota, CDR Giron猫s, la Fundaci贸 Les Voltes, el Sindicat d’Estudiants dels Pa茂sos Catalans (SEPC) i Ateneu 24 de Juny, entre altres, van mostrar la seva oposici贸 frontal al fet que la Fundaci贸 faci actes a Girona. Anuncien mobilitzacions. 

En un acte al Centre C铆vic Barri Vell-Mercadal, Tell va qualificar el rei Felip VI de la persona “m茅s malvinguda” a Girona. “El rei no ha estat votat en cap elecci贸 i no ha fet cap oposici贸 per al c脿rrec.” Per Sergi Font (脪mnium Giron猫s), la Fundaci贸 茅s una “plataforma de blanquejament d’una monarquia corrupta“. Juntament amb Mariona Costa (Ateneu 24 de Juny) i Tavi Casellas (ANC), Font va llegir un manifest molt contundent contra la monarquia i les entitats i organitzacions que hi estan vinculades. Van demanar, entre altres coses, que l’Associaci贸 d’Empresaris i Emprenedors de Girona no col路labori en el Tour del talent i que empreses que s贸n patrones de la Fundaci贸 ho deixin de ser. Van esmentar els noms de la Fundaci贸 Gala-Dal铆, Vichy Catalan i Frit Ravich, entre altres. 

El divendres 6 de maig 茅s el dia que comen莽a a Girona el Tour del talent, que abans ha visitat quatre ciutats. S’allargar脿 quatre dies. 

El nomencl脿tor 

Les i els representants de les entitats que s’oposen a la Fundaci贸 Princesa de Girona –abans, Pr铆ncep de Girona— van recordar que tamb茅 s贸n partidaris de fer canvis en el nomencl脿tor de la ciutat. Aix铆, voldrien que no hi sigui el rei Alfons XII (1874-1885), que dona nom a una pujada i a una torre de la muntanya de les Pedreres –en direcci贸 a Torre Gironella–. 

Inici de la manifestaci贸.Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com