Novembre 18, 2022
Per Nord-Estl Libertari
1,345 vistes
Els sindicats educatius: «El diàleg no avança» | USTEC

Una cinquantena d’ensenyants es van concentrar ahir al capvespre a les escales de la seu de la Generalitat a Girona 

Nova protesta dels sindicats educatius a les escales de la seu de la Generalitat a Girona 

Mobilització descentralitzada ahir al capvespre dels docents amb crits de “Cambray, dimissió!” 

Denuncien “l’immobilisme” del Departament d’Educació 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 18/11/2022.- Els sindicats educatius es van concentrar ahir al capvespre a les escales de la seu de la Generalitat a Girona per a denunciar «l’immobilisme» del Departament d’Educació. Van reclamar, entre d’altres, calendaritzar la recuperació del primer estadi als 6 anys (enlloc dels 9) o la derogació del decret de plantilles. 

Llegim al diari El Punt Avui que amb crits de “Cambray, dimissió!”, una cinquantena de professionals del món educatiu es van aplegar ahir dijous al capvespre a les escales de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de la Generalitat a Girona en una altra concentració de protesta convocada per sindicats educatius davant el que consideren “immobilisme” del Departament d’Educació del Govern en la negociació acordada per aquest trimestre. Es tractava d’una mobilització descentralitzada que també es va fer als diferents serveis territorials d’Educació. “La nova proposta de negociació que ens ha fet arribar l’administració evidencia la falta de voluntat per acostar posicions i deixa palès que no inclourà cap mesura en els pressupostos del 2023 que reverteixin les retallades“, va explicar Glòria Polls, portaveu d’Ustec-STEs a les comarques gironines. “Quan ells no es belluguen i la proposta és de mínims és quan topem“, hi va afegir. Polls va recordar que les retallades es van implementar fa més de deu anys i perpetuen la “situació de precarietat del col·lectiu docent“. 

En l’última mesa, explica Glòria Polls, els sindicats van reclamar tant les reivindicacions que han de tenir una “plasmació” en el pressupost que està negociant el Govern de la Generalitat com les que “no tenen cap cost sinó que requereixen una voluntat política” per executar-s’hi. “A hores d’ara no hem avançat en les negociacions; veiem que les solucions que ens proposen des del Departament estan molt allunyades“, destaca.  

Des d’Ustec-STEs Girona expliquen que tampoc s’ha avançat en el pla estratègic “per caminar cap al 6% d’inversió en educació“. També qüestionen si ha estat efectiu destinar “tants diners a la gestió de les tardes del setembre“. “Es tracta de prioritats i és aquí que no ens trobem“, rebla Polls. 

Hi afegeixen que les propostes han d’anar encaminades a “retornar els drets laborals perduts“, però també “a la millora de la qualitat educativa i d’atenció a l’alumnat amb l’augment de plantilles i la reducció de ràtios“. Polls explica que han demanat quines són les propostes per al nou pressupost: “És aquí on hem d’acostar posicions.” 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com