Octubre 16, 2021
Per Nord-Estl Libertari
235 vistes


Nova protesta de SOS Costa Brava per reclamar que es faciliti l’acc茅s al cam铆 de ronda de Can Juncadella, a Lloret de Mar 

Els seguretes de l’amo de la finca, amb l’expresident del Kazakhstan, han aturat la caminada ecologista mentre els Mossos i la Policia Local han recomanat no seguir caminant  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 16/10/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, avui hi ha hagut una nova protesta de SOS Costa Brava per reclamar que es faciliti l’acc茅s al cam铆 de ronda de Can Juncadella, al terme de Lloret de Mar (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona).  

SOS Costa Brava denuncia les “pr脿ctiques intimidat貌ries” de la seguretat privada que t茅 contractada la propietat de la finca per on passa el recorregut. I 茅s que a l’inici del cam铆 hi ha diversos cartells alertant que s’est脿 accedint a una propietat privada, s’adverteix de la pres猫ncia de gossos, hi ha c脿meres constantment i uns altaveus que pretenen dissuadir aquells que entrin a l’espai. 

El problema, per貌, 茅s que tot aquest dispositiu es troba en una zona que, segons diverses sent猫ncies del Tribunal Superior de Just铆cia de Catalunya i ratificades posteriorment del Tribunal Suprem, 茅s p煤blic. Per aix貌, una quarantena de membres de SOS Costa Brava han decidit fer el recorregut, a risc d’enfrontar-se amb la seguretat privada. 

Al cap de poca estona d’haver iniciat el cam铆, un segureta de la propietat s’ha acostat amb un gos per tal d’aturar la caminada ecologista, per貌 aquests han seguit avan莽ant en direcci贸 a la finca. Poca estona m茅s tard ha arribat el cap de seguretat de la finca que tamb茅 ha intentat evitar que els activistes seguissin, per貌 tampoc se n’ha sortit i aleshores ha avisat els Mossos d’Esquadra. 

L’objectiu de SOS Costa Brava, per貌, s’ha estroncat quan han arribat al costat de la tanca que delimita la finca, per on passa un cam铆 que els membres de seguretat privada de la propietat asseguren que no 茅s p煤blic. Fins all脿 s’hi han despla莽at els Mossos i la Policia Local de Lloret de Mar. 

Despr茅s de parlar amb uns i altres, els agents dels Mossos han demanat a la gent de SOS Costa Brava que no seguissin, per tal “d’evitar enfrontaments“. Poca estona m茅s tard s’ha decidit tornar per on s’havia passat. El president de SOS Costa Brava, Sergi Nuss, assenyala que aquest 茅s un “cas extrem” i carrega contra els propietaris que no “faciliten l’acc茅s” als camins de ronda. “Posem sobre la taula que hi ha sent猫ncies fermes i s’hi ha de poder passar sense cap temor que et puguin fer mal o que apareguin uns gossos bordant“, assenyala. 

Proc茅s judicial 

Cal tenir en compte que els propietaris de la finca privada de Can Juncadella de Lloret de Mar, l’empresa Flinder Data S.L. –vinculada amb l’expresident del Kazakhstan– van presentar una demanda civil contra l’Ajuntament el febrer del 2020. El motiu, segons va argumentar el regidor de Promoci贸 de la ciutat, Jordi Sais, 茅s reivindicar la propietat del cam铆 i aix铆 tornar-lo a tancar al p煤blic. 

Precisament, hi ha hagut avui una trucada entre Sais i els cossos de seguretat que ha acabat en donar-se per finalitzada la marxa de protesta al cam铆 de ronda. 

El tram de Can Juncadella del cam铆 de ronda es va tancar el 2009 despr茅s que els propietaris decidissin tancar l’acc茅s al p煤blic, ja que ho consideraven una propietat privada. Fins el 2016 no es va resoldre que el tram del cam铆 havia d’estar obert a tothom a trav茅s d’una sent猫ncia judicial. 

Tot i aix铆, la propietat va optar per donar compliment a la resoluci贸 judicial per貌 espantant a qualsevol curi贸s que s’hi passeg茅s. Per aix貌, en el moment en qu猫 un creuava el cam铆, sentia sonar alarmes i mentre la megafonia demanava que marx茅s, veia gossos o fins i tot notava la intimidaci贸 del personal de seguretat privada. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com