Setembre 23, 2021
Per Nord-Estl Libertari
193 vistes

Nou pas endavant de la Diputaci贸 en la popular i ecol貌gicament rebutjada variant de Vilafant 

La variant sobre el Manol a Vilafant genera rebuig de propietaris i entitats 

El ple de la Diputaci贸 de Girona aprova definitivament la relaci贸 de propietaris de b茅ns i drets afectats pel projecte, que ha generat una gran oposici贸 al territori 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilafant (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 22/09/2021.- Llegim al Diari de Girona i a El Punt Avui que nou pas endavant de la Diputaci贸 de Girona en la pol猫mica variant de la carretera entre Vilafant i Borrass脿 (Gi-5129), que inclou la construcci贸 d’un nou pont sobre el Manol i que ha aixecat una forta oposici贸 popular i ecol貌gica al territori. 

En el ple d’ahir es va aprovar definitivament la relaci贸 de propiet脿ries i propietaris de b茅ns i drets afectats i l’inici de l’expedient d’expropiaci贸 for莽osa, enmig de les cr铆tiques de la CUP, que va exigir un cop m茅s la retirada del projecte –tal i com reclamen entitats de l’entorn– i va criticar la 芦conniv猫ncia禄 dels grups de Junts, PSC i ERC per tirar endavant el projecte.  

Per un estudi d’impacte ambiental 

Poques hores despr茅s, ERC de Vilafant (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) va fer p煤blica una moci贸 per debatre a l’Ajuntament (on manen el PSC) demanant a la Diputaci贸 que aturi la licitaci贸 de les obres i la tramitaci贸 administrativa fins que no es tinguin les conclusions d’un estudi d’impacte ambiental. 

L’obra es va aprovar al juny amb el vot de tots els grups i l’abstenci贸 de la CUP. T茅 un pressupost de 2,5 milions i preveu acabar l’ampliaci贸 de la carretera d’enlla莽 amb Borrass脿 (Alt Empord脿, comtat de Besal煤). 脡s la segona fase i ha de salvar el desnivell de la vall del riu Manol, a tocar el nucli de Vilafant.  

Segons la Diputaci贸, es tracta d’un 芦condicionament禄, per貌 els opositors creuen que 茅s una 芦variant禄 que veuen innecess脿ria i que tindr脿 un elevat impacte sobre el territori. 

Ahir mateix, ERC de Vilafant –que governa a la Diputaci贸 per貌 est脿 a l’oposici贸 a l’Ajuntament– va registrar una moci贸 al Consistori tot demanant una reuni贸 d’urg猫ncia per con猫ixer l’abast del projecte i les possibles alternatives del tra莽at, a la qual assisteixin tant els membres de l’Ajuntament com els representants de la Diputaci贸. Tamb茅 demanen a l’ens provincial que admeti que es tracta d’una 芦variant禄 i no un 芦condicionament禄 i que el Govern de la Generalitat faci un informe d’avaluaci贸 ambiental i, si es veu que hi ha alternatives m茅s 貌ptimes, que la Diputaci贸 de Girona modifiqui el projecte. 

D’altra banda, en el ple d’ahir a la Diputaci贸 es van aprovar altres obres de canvis a carreteres: la GIV-5142 a Sant Esteve de Guialbes (Vilademuls, Pla de l’Estany, comtat de Besal煤), la GIV-6226 a Garrig脿s (Baix Fluvi脿, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) i la GIV-5147, al trencall de Corts i Cam贸s (Pla de l’Estany, comtat de Besal煤). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com