Maig 13, 2021
Per Nord-Estl Libertari
154 vistes

Nou judici pels disturbis postsentència a Girona amb un acusat que s’enfronta a 2 anys de presó 

El processat reconeix que era a la manifestació però nega haver llançat objectes contra els Mossos 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 13/05/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, avui ha arribat un tercer judici a l’Audiència Provincial de Girona pels disturbis que hi va haver a la ciutat durant les mobilitzacions de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava les i els líders independentistes.  

Aquest dijous s’ha assegut al banc dels acusats un encausat per a qui la fiscalia demana 2 anys de presó per desordres públics a la ciutat de Girona. L’acusació pública apunta que, arran de la sentència del Procés i durant tota la setmana, hi va haver manifestacions de protesta “en institucions i infraestructures gestionades per l’Estat ubicades a la ciutat de Girona“. Segons la Fiscalia, l’objectiu de les protestes era “subvertir la pau pública“. En aquest context, apunta que hi van haver “enfrontaments entre les forces policials encarregades de garantir l’ordre públic” i diferents “grups violents“. 

El fiscal situa el processat la matinada del 19 d’octubre del 2019 a la zona de la Devesa portant “un mall amb el mànec de fusta, un passamuntanyes i una motxilla penjada a l’esquena en al qual transportava quatre encenedors i un esprai de pintura“.  

Al judici, uns agents dels Mossos d’Esquadra, que aquella nit anaven de paisà, han explicat que van decidir detenir-lo perquè la “perillositat” que podia suposar el mall.  

En el moment de l’arrest, els agents asseguren que l’ara encausat va intentar fugir però el van poder interceptar a uns 200 metres. Aleshores, van demanar el suports de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos per “protegir la detenció” i evitar que altres manifestants intentessin evitar que l’arrestessin. 

Va ser aleshores quan els antiavalots dels Mossos el van reconèixer com un dels manifestants que hores abans havien llançat objectes contra la línia policial davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol, a l’inici dels aldarulls.  

Al judici, un dels agents de l’ARRO ha subratllat que va veure “sense cap gènere de dubte” com feia llançaments: “Jo estava darrere l’escut i hi vaig rebre més d’un impacte d’objectes tirats per ell“. 

L’encausat, que ha respost a les preguntes de la defensa, ha reconegut que va ser a la manifestació: “Hi vaig anar per defensar els meus drets“. Ha negat, però, haver efectuat llançaments contra els Mossos d’Esquadra.  

La seva defensa, que demana l’absolució, sosté que només hi ha un sol policia que l’incrimina directament i posa en dubte que, tenint en compte que era de nit, que la majoria dels manifestants anaven encaputxats i que els “grups violents” actuaven en forma de “guerrilla urbana“, fos capaç d’identificar-lo amb claredat hores després. “Era a la manifestació però no va participar en cap fet violent“, ha argumentat la defensa, que afegeix que no hi ha cap “prova contundent” contra l’encausat perquè tampoc apareix en cap imatge dels disturbis aportades a la causa. 

Segons l’agència, el judici, que s’ha fet a la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Girona, ha quedat vist per a sentència. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com